Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

#Fallet

#Fallet

En grävpodd från Aftonbladet. Vi granskar ett 29 år gammalt mord där en ung pojke erkände och dömdes. Reporter och programledare är Anders Johansson

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

aftonbladet.se

Avsnitt

13 - Det lyckliga slutet

Samir Sabris kamp sen mordet 1986 är över - i det sista avsnittet följer vi de som stöttat honom hela vägen och stått vid hans sida i både med och motgång.
2016-12-22
Länk till avsnitt

12 - Upplösningen

Samirs advokat Sargon De Basso lämnade in en resningsansökan baserad på uppgifter som grävts fram i #Fallet. Nu ska åklagaren lämna sitt yttrande. Ett beslut som kan bli avgörande för Samirs kamp för upprättelse.
2015-12-01
Länk till avsnitt

11 - Bilden av Samir

Ibland är det de små delarna som bygger helheten. Här är intervjuerna, som vi tvingades klippa bort, men som tillsammans kastar nytt ljus över fallet och personen Samir.
2015-07-02
Länk till avsnitt

10 - Samir, Fallet och upprättelsen

Vad händer nu? Kommer Samir får sin upprättelse? Avdokat Sargon DeBasso ger en inblick i resningsarbetet. Dessutom får vi till slut höra Samirs version av vad som faktiskt hände den där dagen i Tensta för över 29 år sedan.
2015-06-04
Länk till avsnitt

9 - Vittne till mord

Har pappan erkänt mordet? Såg brodern vad som hände? Vad gjorde pappan på morddagen? Och hur blev brödernas liv efter att Samir kommit ut från Långbro? Dessutom får vi höra en ny röst. En som lyssnat på #Fallet och hört av sig, med mycket att berätta.
2015-05-28
Länk till avsnitt

8 - Bekännelser inifrån

Samirs öde efter styvmammans död blev snabbt välkänt inom vad advokat De Basso kalla "enklaven". Vad säger de idag? Och vad säger Jeanette, den kvinna som gifte sig med Samirs pappa under tiden Samir satt på Långbro? Vet de något om vad som hände?
2015-05-21
Länk till avsnitt

7 - Den mörka familjehistorien

"Det måste väl ligga något bakom?" Så sa polisen som tog emot Samirs erkännande 1986. Han hade rätt, men inte på det sättet han trodde. Bakom döljer sig en mörk familjehistoria med våld, hot och flykt.
2015-05-14
Länk till avsnitt

6 - Tvivel och nytt hopp

Anders återvänder till förundersökningen och det tekniska bevisen. Med hjälp av några av landets främsta kriminaltekniker och rättsläkare kastas, för första gången på nästan tre decennier, nytt ljus över tragedin i Tensta våren 1986.
2015-05-07
Länk till avsnitt

5 - Varför erkänna ett mord?

Anders tar ett grepp om den kanske viktigaste punkten i utredningen som fick Samir fälld. Erkännandet. För man erkänner väl inte ett mord, utan att det ligger något bakom?
2015-04-30
Länk till avsnitt

4 - Jakten på hatet

Anders Johansson har bestämt sig för att följa kriminalkommisarie Hans Strindlunds råd och följa hatet bakom det bestialiska mordet. Han synar också det rättspsykiatriska utlåtande (RPU) som låg till grund för att Samir skulle dömas till sluten psykiatrisk vård.
2015-04-23
Länk till avsnitt

3 - Bevisen som fällde Samir

I det tredje avsnittet av #Fallet tar Anders en ordentlig titt på de bevis som vägde tyngst vid domen 1986, förhören och skärskadan i höger handflata. Kan såren ha kommit från mordvapnet, eller är det som Samir säger, gjort med rakblad i efterhand?
2015-04-16
Länk till avsnitt

2 - Tillbaka till brottsplatsen

Avsnitt 2. Anders följer med Samir till Tensta och till lägenheten där mordet skedde. Det är första gången Samir besöker huset sedan den dagen. Dessutom undersöker Anders vilka möjliga motiv som kan ha legat bakom.
2015-04-09
Länk till avsnitt

1 - "Jag har dödat min mamma"

Det första avsnittet av Aftonbladets grävpodd #Fallet. 15-årige Samir erkänner mordet på sin styvmamma i Tensta 1986. Han döms till sluten psykiatrisk vård. Enkelt, tyckte utredarna och domstolen. Men var han verkligen mördaren?
2015-04-02
Länk till avsnitt

Trailer - premiär skärtorsdag

#Fallet, en grävpodd från Aftonbladet. Premiär skärtorsdag..
2015-03-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.