Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Sexterapeuten

Sexterapeuten

Malin Drevstam svarar på lyssnarfrågor om sex och relationer i terapeutiska samtal! Fokus ligger på intimitet, lust, njutning och faktiska verktyg för att få ett härligare sexliv!

Malin är socionom, legitimerad psykoterapeut samt sexolog och har en efterfrågad mottagning i Stockholm där hon tar emot klienter som söker sig till hennes kompetens. Hon föreläser för yrkesverksamma över hela Sverige och har bland annat skrivit böckerna ??Tidig utlösning?? 2010 och ??Lust och Olust - om sex, närhet och anknytning?? 2019 .

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/sexterapeuten

Avsnitt

Är sexuell det nya sexiga?

I veckans avsnitt pratar vi om hur man väljer att värdera sitt liv! Vi svarar på en fråga från en kille som står i vägskälet att välja mellan en trygg långsiktig relation - eller ett singelliv fyllt med kickar.

Vi tar också upp det här med initiativ. Är du alltid den som tar initiativ till sex, eller brukar din partner mest ta en rollen? Och hur skulle man kunna ta att bli avvisad?

Och på de här 45 minuterna hinner vi med så himla mycket mer! Bland annat: Sex efter IVF, skilda sovrum och om att känna sig osexuell.

2020-10-27
Länk till avsnitt

Otrygg med ett stort bekräftelsebehov

I veckans avsnitt pratar vi om hur sexlivet kan kan se ut när vi blir äldre! Och hur svårt det kan vara att underhålla ett sexliv och i en lång och trygg relation.

Vi kommer in på bekräftelsebehov och lär oss mer om den otryggt ambivalenta anknytningsstilen. 

Det blir även två frågor om våldsamt sex. Hur kommunicerar man om vad som känns ok eller inte?


2020-10-20
Länk till avsnitt

Vi har blivit mer som vänner

I veckans avsnitt svarar vi på en fråga ställd från självaste Hannah Widell! Det blir snack om hur man ställer sin partner och relation i ett nytt mer spännande och sexigt ljus. 

Sen svarar Malin på frågorna: Hur kommer det sig att det är vanligt att sexlivet blir bättre efter en otrohet? Och vad gör man om man skäms för sin orgasm?
2020-10-13
Länk till avsnitt

Rädd för närhet...

Anknytingsteorier! Hur påverkar våra tidiga upplevelser av närhet oss i framtida relationer? Och hur vågar man släppa in folk i sitt liv?

Sen blir det även svar på en fråga om kvinnlig onani och en pojkvän som är orolig över antalet personer hans flickvän har legat med?2020-10-06
Länk till avsnitt

Intimitet i livspusslet

I veckans avsnitt får vi bland annat reda på hur får man tillbaka intimitet i relationen efter att man fått barn! Hur lång tid får det gå utan sex?

Karolina och Malin pratar även om mångas stora rädsla: vad gör man om man upptäcker att ens partner onanerar, kanske till och med kollar på porr medans man sover på natten? 

Har du en fråga till Malin? Skicka in till [email protected]


2020-09-29
Länk till avsnitt

Min partner fantiserar om andra

I veckans avsnitt svarar Malin på vad man kan göra om man är missnöjd med sina orgasmer. Det blir även en fråga om otrohet.

Sen blir det fokus fantasier! Hur blir man bättre på att fantisera? Hur förhåller man sig till att ens partner tänker på andra personer eller har fantasier som man själv inte går igång på?

Har du en fråga till Malin? Skicka in till [email protected]


2020-09-22
Länk till avsnitt

Så får du mer sexlust!

Det är premiär och vi firar med ett helt avsnitt om sexlust! Vad påverkar vår lust och vad kan vi gör för att bli kåtare och vilja ha mer sex i våra relationer? 

Går det att få tillbaka samma lust som man hade när man var nyförälskad? Hur förhåller man sig till prestationsångest under akten? Och hur bekväm får man bli i ett förhållande?

Har du en fråga till Malin som du vill få svar på i podden? Skicka in till [email protected]. Du får vara anonym!

2020-09-15
Länk till avsnitt

Kommer snart!

[]
2020-09-11
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.