Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

People & Culture - 30 minuter organisationskultur

People & Culture - 30 minuter organisationskultur

Culture by Design hjälper organisationer inom alla branscher att skapa en vinnande organisationskultur för att nå förbättrade finansiella resultat. Vi utbildar och erbjuder konsulttjänster i hur man arbetar strategiskt med sin kultur. Allt baserat på best practise. Utöver det rekryterar vi även de vassaste People & Culture Managers för att ta organisationers kulturarbete till nästa nivå.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

culturebydesign.se

Avsnitt

VD:n som blev kulturfra?lst

Vi gästas av Niclas Almgren, VD för Zelly och entreprenör med många järn i elden. Han berättar om sin resa till att förstå vikten av en stark företagskultur för att skapa ett välmående bolag. Programledare: Teresa Acuña Lopez och Angela Nihlén Producent: Ebba-Li Friman
2021-02-03
Länk till avsnitt

Thank God it's a new week

Kan man slippa måndagsångest? Vad skapar motivation? Vilket ansvar har man som medarbetare för att känna engagemang? Henrik Axelsson gästar podden och pratar om sin bok "Thank God it's a new week". Tillsammans försöker vi bena ut hur man mår bättre som människa hela veckan lång och inte bara under helgen.
2020-12-16
Länk till avsnitt

Kultur Med Ma?ngfald - 2020 - 11 - 25 15.17

Vad är egentligen mångfald? Vilken betydelse har den för organisationen? Hur arbetar man framgångsrikt med mångfald och inkludering? Det är några av de frågor som vi söker svar på i vårt samtal tillsammans med Åsa Nilsson Billme som är Head of Business Diversity & Inclusion på Nordea. Har ni frågor till oss eller till våra gäster är ni välkomna att maila till [email protected] God Lyssning!
2020-11-25
Länk till avsnitt

Avsnitt 9: Jämnare könsfördelning med hållbar kultur

Studier visar att arbetsplatser med en jämnare könsfördelning har en högre kreativitet och en bättre lönsamhet. Många mansdominerade branscher kämpar för att få in fler kvinnor, bl a tech-branschen. Hur kan tech-bolag bli attraktivare för kvinnliga sökare? Vi pratar med Eva Boynton, tech-rekryterare från Lime Technologies som delar sina erfarenheter av vad de har gjort för att få en bättre balans mellan män och kvinnor.
2020-11-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 8: Kultursnack med Linus Jonkman

Vad är egentligen skillnaden på en sekt och en stark organisationskultur? Vad kan man göra för liknelser mellan Håkan Hellström och företagskultur? Det är några av frågorna som vi reder ut tillsammans med Linus Jonkman (Författare, föreläsare och organisationsutvecklare). Dessutom pratar vi om Linus rykande färska bok "Glöd eller Levebröd" och vad som inspirerade honom till att skriva den. God lyssning!
2020-09-29
Länk till avsnitt

Specialavsnitt: Work-life Balance - Family Edition

Gör det något om en VD skickar mail på lördagar? Vad händer när det finns kollegor som suckar öppet om att de arbetat sent in på småtimmarna? Vilket ansvar har man själv som individ för att skapa balans mellan arbete och fritid? Och vad kan man som ledare göra när en medarbetare känner för mycket stress? Dessa är några av frågorna som vi besvarar i det här avsnittet som handlar om hur man skapar work-life balance. I detta specialavsnitt har vi även bjudit in våra barn för att höra om deras tankar kring arbete, ledarskap och kultur. God lyssning! Programledare: Teresa Acuña Lopez och Angela Nihlén; Producent: Ebba-Li Friman
2020-09-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 6: Kompetensbaserad Rekrytering - Skapa en framgångsrik rekryteringsprocess

Vi gästas av Malin Lindelöw, Fil.dr i psykologi och författare till "Kompetensbaserad rekrytering, intervjuteknik och testning". Teresa blir lite "starstrucked" och vi pratar om hur man skapar en rekryteringsprocess där kompetens står i fokus. Vilka vinster ger en sån process? Var börjar man? Hur involverar man medarbetarna på ett framgångsrikt sätt? Det är några av frågeställningarna som vi lyfter i poddavsnittet. God lyssning!
2020-08-18
Länk till avsnitt

Avsnitt 5: Nordisk organisationskultur med Espen Sæle

I detta avsnitt gästas vi av Espen Sæle, från Norge som är organisationskonsult med fokus på kultur för innovation och utveckling. Vi pratar om "medlemsarbetare" och om vad ska man tänka på om man ska börja arbeta strategiskt med sin organisationskultur? Dessutom går vi igenom varför norrmän har så konstiga lunchvanor och varför vi svenskar tar sån väldig tid på oss att komma till beslut. God lyssning!
2020-06-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 4: Organisationskultur i skolan - Gabriella Parezanovi? är gäst

Hur formar man organisationskultur i skolan? Finns det likheter mellan ledarskapet som lärare utövar och det som företagsledare utövar? Det och mycket mer får ni svar på i det här avsnittet där vi intervjuar Gabriella Parezanovi? som är förstelärare och kulturbärare på VRG Sudbyberg, en del av Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor. Hoppas ni blir lika inspirerade som vi blev. God lyssning!
2020-06-01
Länk till avsnitt

Avsnitt 3 Vad A?r Organisationskultur?

I det här avsnittet pratar organisationskonsulterna Angela Nihlén och Teresa Acuna Lopez (från Culture by Design) om vad organisationskultur är. Hur formas kultur och vad har den för betydelse för organisationens framgång? Producent Ebba-Li Friman
2020-05-21
Länk till avsnitt

Avsnitt 2 Kultur på remote: Ledarskap, Individ & Team

Vi fortsätter på temat "Kultur på remote". Hur bygger man en vinnande organisationskultur på remote. Den här gången pratar vi om vad det innebär för ledarskapet, individen och teamet. Hur visar man individuell uppskattning på distans och vad kan organisationer lära sig om CSR av Coronakrisen, är några av ämnena. God Lyssning!
2020-04-29
Länk till avsnitt

Avsnitt 1: Kultur på remote: Rekrytering & Onboarding

People & Culture är podden som handlar om organisationskultur. Fokus ligger på HUR man arbetar strategiskt med sin kultur för att nå ett högt engagemang hos sina medarbetare och genom därmed också får förbättrade finansiella resultat. Organisationskonsulterna Angela Nihlén och Teresa Acuna Lopez leder samtal om organisationskultur och bjuder in intressanta gäster som bjuder på sina kunskaper. Hör av er med frågor och ämnen ni vill att vi tar upp [email protected] Producent: Ebba-Li Friman
2020-04-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.