Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Kakelpodden

Kakelpodden

Byggkeramikrådets podcast Kakelpodden möter intressanta personer och tar upp aktuella frågor, bransch- och produktnyheter, bjuder på trendspaningar och mycket annat.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

bkr.se

Avsnitt

#17. Så löser du nischerna

Martin Holmström på Kakelsnickarna i Linköping ger sina bästa tips på hur man löser nischer och andra kluriga situationer. Sen är det premiär för ?Veckans leverans? då vi hör Eddie på Kakelpalatzet berätta om en spektakulär beställning från en kund. Och en plattsättare från Dalarna får svar på sin fråga medan Isabelle från Piteå bjuder på en riktigt knasig historia i ?Veckans kompis?.
2021-02-10
Länk till avsnitt

Tema: Branschregler

I det här temaavsnittet går vi igenom Byggkeramikrådets nya branschregler för våtrum, förkortat BBV, som gäller from 1 januari 2021. Dessutom ska vi få en inblick i GVK:s och Säker Vattens branschregler. Medverkande i avsnittet är; Frida Johansson på GVK, Martin Brunnkvist på Säker Vatten samt Christian Pettersson och Ralf Jerad på Byggkeramikrådet. Samtalet leds av Markus Trautmann.
2021-01-27
Länk till avsnitt

#16. Nya regler och utbildningar

Vi går igenom de huvudsakliga nyheterna som du behöver ha koll på . Du hör också en av Byggkeramikrådets experter reda ut en relevant fråga från Jörlunds Kakelservice i Staffanstorp. Sen bjuder vi på två plattsättare som berättar några roliga historier från sina karriärer i programpunkten ?Veckans kompis?.
2021-01-13
Länk till avsnitt

#15. Goda råd från kakeladvokaten

Advokat Lennart Åhl berättar om vilka problem plattsättarna ringer honom om och hur man ska agera för att undvika att hamna i trångmål. Vi hör även Magnus Lundgren, teknisk expert på Byggkeramikrådet besvara ett par lyssnarfrågor. Och så bjuder vi förstås på ett gäng branschrelaterade julrim som ni får stjäla såklart.
2020-12-09
Länk till avsnitt

#14. Följ med på en slutbesiktning

Kakelpodden kliver in i ett badrum tillsammans med Per Brannestål för en grundlig slutbesiktning. Med anledning av det bjuds det på frågor och svar från både Norrland och Skåne. Dessutom får du all information du behöver gällande årsfaktureringen.
2020-11-11
Länk till avsnitt

#13. I fokus: Epoxy

Vi tar upp ämnet epoxy. Hur ska man handskas med denna förträffliga härdplast? Vi rätar ut frågetecken kring detta och tar hjälp av en expert på ämnet. Dessutom får vi lära oss en plattsättar-fras på flera olika språk och i "Veckans kompis" får vi ta del av en episod som plattsättaren Lina varit med om.
2020-10-22
Länk till avsnitt

Kakelpodden fyller 1 år

Den 9 oktober 2019 kom Kakelpodden ut med sitt första avsnitt. Ett år och 14 avsnitt senare är det dags att snegla bakåt, men även att blicka framåt.
2020-10-09
Länk till avsnitt

#12. De hetaste kakeltrenderna

Två experter ger oss en utförlig trendspaning. Därutöver hör du en kvalitetskonsult berätta hur en översyn går till där även det kontrollerade företaget kommer till tals. Och så snackar vi golv- och väggkonstruktioner som många har frågor om.
2020-09-16
Länk till avsnitt

Tema: Stora plattor

Vi djupdyker i ämnet stora plattor. Det är tungt att jobba med stora plattor, det ställer högre krav på planering, underarbete och själva utförandet. Vi pratar bla om vad man behöver tänka och förbereda sig på innan man tar ett uppdrag med stora plattor. I avsnittet deltar; Thomas Fredriksson, ansvarig för Nordic Tools på den svenska marknaden Stefan Wodsten, tekniker byggkemi på Kakelspecialisten och representerar varumärket Sopro Magnus Lundgren, tekniker på Byggkeramikrådet Jan Manndahl, Varumärkesansvarig för Unidrain Ralf Jerad, vd Byggkeramikrådet
2020-09-07
Länk till avsnitt

#11. Så går en verifiering till

Några verifierare berättar allt du behöver veta inför det praktiska provet. Sen avslöjar Nathalie på BKR hur de nya id-korten ser ut och fungerar. Hon besvarar även era frågor kring den nya appen. Och hur insatt är du i det mycket viktiga ABM07?
2020-08-19
Länk till avsnitt

#10. Konstnärstips, ny app och expertkunskap

Konstnärerna Backa-Carin Ivarsdotter och Ylva Wilhelmina Franzén ger tips på sommarfix. Inom kort släpps en ny app för dig som plattsättare. Nathalie Örn på Byggkeramikrådet berättar hur den kommer underlätta din vardag. Dessutom får vi lite expertkunskap om vad som gäller kring konsumenttjänstlagen och självklart kan du vänta dig en ny ?Veckans kompis?. Avsnittet spelades in hos Konradssons Kakel i Bromma, som ligger nordväst om Stockholm.
2020-06-16
Länk till avsnitt

#9. Bättre snack mellan plattsättare och butiker

För att förbättra kommunikationen mellan plattsättare och kakelbutiker låter vi många röster från bägge sidor tipsa varandra om vad som går att förbättra. Dessutom reder vi ut microcementets vara eller icke vara samt tar nästa kliv på behörighetstrappan. Och så klart hör vi Byggkeramikrådets vd, Ralf Jerad avslöja en riktigt kul nyhet.
2020-05-13
Länk till avsnitt

#8. "Ända in i kaklet"

Vi hör före detta förbundskaptenerna Hans Chrunak och Tommy Söderberg avslöja vem som myntade det klassiska uttrycket. Även trummisen Ian Haugland i hårdrocksgruppen Europe dyker upp och bjuder på avslappningstips i detta garanterat coronafria avsnitt.
2020-04-15
Länk till avsnitt

Tema: tillskjutande markfukt

I detta temaavsnitt djupdyker vi i det komplexa ämnet tillskjutande markfukt. Medverkande i avsnittet: Björn Hellman, Ardex, Thomas Davidsson, Sika, Christian Pettersson och Ralf Jerad från Byggkeramikrådet. Programledare: Markus Trautmann Har du frågor eller önskemål om vad vi ska ta upp i kommande avsnitt - maila till [email protected]
2020-03-25
Länk till avsnitt

#7. Prylarna som underlättar din vardag

I det här avsnittet pratar vi om olika verktyg och hjälpmedel som underlättar arbetet för dig som plattsättare. För att du ska må bra och orka jobba så är det viktigt att skydda sig mot bland annat tunga lyft och kvartsdamm - i Kakelpodden får du värdefulla tips. Dessutom får du höra om en ny tabbe i ?Veckans kompis? och så får du en uppdatering av vad som händer inom Byggkeramikrådet.
2020-03-11
Länk till avsnitt

#6. Flyt- och fallspackling

Vi djupdyker i ämnet flytspackel med fall. Vilken teknik använder man, temperaturer, torktider, hur mycket ska det luta enligt rådande branschregler med mera. Vi får höra experter, plattsättare och i ?Veckans kompis? får vi höra gotlänningen Roger. Dessutom får du höra hur du kan knipa 20 000 kronor och titeln ?Årets plattsättare?!
2020-02-11
Länk till avsnitt

#5. Så lyckas du med kundmötet

Hör plattsättaren Filip när han träffar en potentiell kund, vi träffar kundmötesexperten My samt flera plattisar som berättar om sina erfarenheter. I ?veckans kompis? är det en Helsingborgare som tar plats. Dessutom får vi en uppdatering om vad som är på gång inom Byggkeramikrådet under år 2020.
2020-01-15
Länk till avsnitt

#4. Arkitekterna har ordet

Vi rådfrågar proffsen hur man rengör kakel och klinker på bäst sätt. Sen får vi höra hur arkitekterna tänker kring exempelvis stora plattor. Och veckans kompis presenteras av Julia Schaffer Flemk.
2019-12-16
Länk till avsnitt

#3. Vad är grejen med kvalitetsdokument?

Vad är KAF respektive PER? Vi reder ut vad lägesförhållandet är mellan dem. Vi träffar plattsättare från olika delar av landet. Vi går till grunden med en ytterst vanlig fråga och dessutom får vi höra om en klassik tabbe i "Veckans kompis".
2019-11-27
Länk till avsnitt

#2. Satt platta sitter

Kanske har du hört uttrycket ?satt platta sitter? tidigare? I ?Veckans kompis? hör du varifrån det kommer. Johan Sandberg, vd på Kakeldax, och Jay Lindgren, vd på Kakelspecialisten, har varit på världens största kakelmässa i Bologna i Italien. Vi får bla höra dem berätta om kommande trender. Dessutom får du även höra experten Daniel Olsson besvara en vanligt förekommande fråga samt Byggkeramikrådets vd Ralf Jerad summera höstmötet i Göteborg.
2019-11-06
Länk till avsnitt

Premiär för Kakelpodden!

Vi åker ut och träffar handlare och specialister i sina miljöer, däribland några morgonfikande plattsättare som tycker till. Ralf Jerad, vd för Byggkeramikrådet som står bakom podden berättar vad vi kan förväntas höra framöver. Och så hugger vi tag i ?Veckans kompis? och "Veckans fråga? samt gör en trendspaning inför år 2020.
2019-10-09
Länk till avsnitt

Ny podcast från hösten 2019!

Kakelpodden, som Byggkeramikrådet ligger bakom, vänder sig till både privatpersoner och proffs. Här uppdaterar vi dig om den senaste tekniken och trenderna med hjälp av kunniga gäster som vet allt om branschen. Så räkna med skönt kakelsnack du garanterat kommer att gilla!
2019-06-19
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.