Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Missbrukspodden

Missbrukspodden

I den här podden så möter jag människor med erfarenhet inom alla sorters missbruk. Min ambition är att vid varje möte lära känna människan bakom missbruket, krossa fördomar och hitta ett mer lättsamt sätt att prata om ett annars så stigmatiserat ämne. Jag kommer även att möta experter inom olika områden, anhöriga, aktiva och före detta missbrukare. Framförallt, så vill jag ge en röst till den som inte har någon. Tillsammans med mina gäster vill jag skapa ett varmt och tryggt rum, fritt från dömande blickar och utanförskap där klass och bakgrund inte spelar någon roll.

[email protected]

Instagram: emelieolssons.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/Missbrukspodden-411443466052142/?modal=admin_todo_tour

Avsnitt

7. Åse Holmberg intervjuar Emelie Olsson

I det här avsnittet är det jag själv som är gäst. Vi pratar om hur våra uppväxter som medberoende har präglat oss, och vad det gör med självkänsla och ens egen självbild. Intervjuar gör Åse Holmberg.

Inspelat i Juli 2019.

Kontakt: [email protected]

Instagram: emelieolssons.se

Musik: Knarkare - Ennui

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-03-02
Länk till avsnitt

6. Eva Dozzi (Vem kan rädda Sanne?)

Den 18 november sänder uppdrag granskning programmet ?Vem kan rädda Sanne??. Ett program som visar hur människor som lider av samsjuklighet, dvs av diagnoser som ätstörningar, psykisk sjukdom och missbruk samtidigt och på så vis blir samhällets sjukaste och mest utsatta - inte får rätt hjälp. De är helt enkelt för sjuka för vårt system, som är uppbyggt på ett perfekt sätt som gör att ingen egentligen behöver ta något ansvar. Sannes fall beskrivs som en vårdkarusell och en cirkus, och det är precis just vad det är.

Den cirkusen måste få ett slut. Med anledning av Sannes fall kommer en hearing i riksdagen att äga rum nu på torsdag den 28 feb kl 09.00. Då skall även namninsamlingen för en human missbruksvård lämnas över. Jag vill be dig som lyssnar att ta dig tiden att skriva under, länken hittar ni i beskrivningen. Och ni som kan, kom till riskdagen. Visa att ni bryr er om de som behöver det allra mest. Vi måste rädda Sanne. 

I det här avsnittet möter jag Eva Dozzi. För många känd som hallåa, författare och berättarröst till både poddar och ljudböcker. För andra känd som mamma till Sanne.

SKRIV UNDER!

https://www.skrivunder.com/skriv_pa_for_en_manniskovardig_psyk-_och_missbruksvard_nu?fbclid=IwAR2qqqFUTJ74P0uWDm-V_64tLiT5WW0-gJ0POawl4uxqOdadr8WuXtzO9AA

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-02-25
Länk till avsnitt

5. "Jag drack för att dö"

I avsnitt fem är min gäst anonym, med anledning av att hon fortfarande har en fasad att hålla upp. Det är en berättelse främst om att vara barn till en alkoholiserad pappa, med allt vad det innebär. Hennes uppväxt är präglad av destruktivitet, en osund relation till alkohol och ensamhet. En berättelse som är långt vanligare än man tror, men som sällan berättas på ett så naket och avdramatiserat sätt. Ett möte som gav mig hopp.

Har du eller någon du känner självmordstankar? Ring självmordslinjen på 90101

Du kan även ringa BRIS på 116 111

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-01-31
Länk till avsnitt

4. Ludwig Keijser - Sex, alkohol & amfetamin

I veckans avsnitt möter ni Ludwig Keijser. Känd från både pojkbandet Whatsup, idol och som artist, låtskrivare och producent. Vi pratar sex, alkohol och amfetaminmissbruk och de gemensamma nämnare för de missbruk han haft; längtan efter tystnad, jakten på bekräftelse och den ADHD-diagnos han fick väldigt sent i livet.

En stark berättelse om att på det stora hela lära känna sig själv, att kapitulera, resa sig upp igen och hålla sig på banan. Ludwig har idag varit drogfri i fem år, och vill nu inspirera andra med hjälp av sin berättelse.

Ett mycket lärorikt avsnitt och jag vill än en gång tacka Ludwig som talade så öppet om det som kan vara så svårt. Så tack!

Jag hoppas att ni kommer att tycka om vårt möte lika mycket som jag gjorde. Låten i slutet är Ludwigs egna och den hittar ni här. https://open.spotify.com/track/1Lmit4RSkcO3cqVznprvYV?si=7hD-EZT0Q6ekayMw__La9w

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-12-09
Länk till avsnitt

3. Frida - Att lämna en missbrukare

Frida är ett vuxet barn som idag lever ett helt annat liv än det som började med en alkoholiserad pappa, följt av en tonår som präglades av övergrepp, droger och fest. Frida delar med sig av sin berättelse, kring hur hon själv träffade en missbrukare som hon senare tvingades fly ifrån, med deras tre veckor gamla bebis. Det här är en berättelse om medberoende, psykisk misshandel, självdestruktivitet och att slutligen finna styrka och se sitt eget värde. Är du själv som kvinna eller någon du känner utsatt för våld? Kontakta Kvinnojouren på 020-50 50 50 för hjälp och stöd.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-12-03
Länk till avsnitt

2. Hanna 21, - Barn till fd. alkoholist

Detta avsnittet är mer ett samtal än en intervju. Jag möter Hanna 21, som vuxit upp med en alkoholiserad pappa. I en timme pratar vi om ansvar, om att vara storasyskon, om dejting, tillit och förlåtelse. Hon berättar om en flygplansresa som förändrade allt som kommer att leva kvar länge inuti mig, och får mig att inse ett och annat som jag aldrig tidigare reflekterat över.    

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-11-07
Länk till avsnitt

1. Erik Rosenberg - fd. alkoholmissbrukare

I detta avsnittet möter jag den före detta alkoholmissbrukaren Erik Rosenberg. När vi ses har han varit nykter i tretton år. Det blir ett varmt samtal om avsaknaden av självförtroendet som fick honom att bli kär i alkoholen som drog mycket ung, och om det sedan vunna självförtroendet som fick honom att ta återfall. Hur tänker man egentligen om man har alkoholproblem, på riktigt? Erik delar med sig av en stark historia, om att vara ung och alkoholmissbrukare som jag är övertygad om att många kommer att kunna känna igen sig i.

[email protected]

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-10-28
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.