Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Kvällspasset i P4

Kvällspasset i P4

Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/kvallspassetip4

Avsnitt

Sverige-bingo

Vi spelar Sverige-bingo! Bland annat söker vi nån som följt lusten på Höga kusten och nån som kan vråla som en björn på Tjörn. Dessutom: Magstarka rummet.

2021-03-05
Länk till avsnitt

Skicka kärlek till Vetlanda

Idag sänder vi våra tankar till Vetlanda och Småland och försöker fylla programmet med så mycket kärlek det bara går.

2021-03-04
Länk till avsnitt

Apropå odling

Vi lägger örat mot jorden på jakt efter lyssnarnas odlingshistorier och klämmer trädgårdsmästaren Anders Stålhand på hans bästa odlingstips. Dessutom: Adam har testat sju sorters drycker.

2021-03-03
Länk till avsnitt

Fråga Agnes!

Professor Agnes Wold kommer till Kvällspasset för att svara på frågor om covid-19, kroppen och hur man får till en riktigt god köttfärssås.

2021-03-01
Länk till avsnitt

Mellominnen

Det är mellotider! Vi passar på att djupdyka i lyssnarnas bästa minnen från melodifestivaler som gått. Dessutom: ett efterlängtat magstarka rummet!

2021-02-26
Länk till avsnitt

Kreativa och smarta vardagslösningar

Vi går på jakt efter svenska MacGyvers, personer med kreativa och smarta vardagslösningar. Enligt Sarits son avslutar hon telefonsamtalen på fel sätt, tekniker-Henke har köpt en ny säng han inte får sova i och vilken är egentligen den bästa dejtingserien?

2021-02-25
Länk till avsnitt

Sveriges största virrpanna

Ikväll efterlyser vi Sveriges största virrpanna och pratar med virrpannornas beskyddare Lasse Åberg. Adam lär oss hur instrumentet valthorn låter och ser ut, Nanna njuter av technoversionen av Total Eclipse of the Heart och Oscars tänder har aldrig varit renare.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Det hände när jag städade II

Vi städar vidare i programmet och lyssnar på historier där dammsugare, disktrasa och fönsterputs står i centrum. Adam uppmärksammar oss om Åmåls skönhet, Rasmus minns den kubanska orkestern och Nanna undrar var kondomen tog vägen.

2021-02-23
Länk till avsnitt

Det hände när jag städade

Oavsett om städningen är en återkommande källa till konflikter, en stunds egentid eller något som nästan aldrig händer så kan man ge sig den på att det förr eller senare händer något som sticker ut. Dessutom står planeterna rätt och Hanna Andersson och Anna Flygel gör podd tillsammans för första gången på riktigt länge. Christer har ett bra knep för att tända en eld och så blir det snack om riktigt finhackad mat och mer därtill.

2021-02-22
Länk till avsnitt

Djuren vi aldrig glömmer + Hanna Hellquist!

Rasmus Persson slår sig samman med Hanna Hellquist när Kvällspasset just denna fredag sänds från Värmland! Och så vill vi så gärna veta vad lyssnarna har för historier kring minnesvärda djur! Dessutom blir det podd med mumifierade rävar, frusna vattenledningar och Hanna Hellquist. Glad fredag!!

2021-02-19
Länk till avsnitt

Hänt i kön

Den som väntar på något gott väntar ofta i en kö, vi vill veta vad lyssnarna har varit med om när de stått i kö. Nästa!

2021-02-18
Länk till avsnitt

is, is, is

Vi halkar på den, slår världsrekord på den, äter den, åker på den. Vi vill veta vad våra lyssnare har varit med om för bitande historier temat is. Ta det kallt!

2021-02-17
Länk till avsnitt

Fråga Agnes

Inte nog med att det är premiär för den nya podden "Fråga Agnes Wold". Ikväll kommer dessutom Agnes Wold till Kvällspasset för att svara på lyssnarnas frågor om covid-19, kroppen, mat, allergier och allt däremellan.

2021-02-16
Länk till avsnitt

Kärlekshälsningar

Kvällspasset fylls av varma kärlekshälsningar och historier om förälskelse. Oh Love! Dessutom snackar vi femåringskalas, Adam har blivit övningskörningshandledare och Sarit funderar på ifall hon ska knacka på hos huset med spindelväggen eller inte.

2021-02-15
Länk till avsnitt

Fredagsflörten!

Love is in the air när några lyckliga få får chansen att radioflörta med veckans uuuuunderbara singel Ida. Dessutom pratar vi Alla hjärtans dag, parfym och konstruktiv kritik.

2021-02-12
Länk till avsnitt

Skett på lasarett

Sjukhuset är ju ett hus som innehåller alla möjliga slags känslor, och vi vill veta vad lyssnarna varit med om på lasarettet. Kärlek, felgipsade kroppsdelar eller en extra rolig sjuksköterska?

2021-02-11
Länk till avsnitt

Ärrad

Oavsett om det berodde på en arg katt, ett misslyckat försök att imponera med skateboarden eller övrig klantighet, så har alla ärr en historia. Vi vill veta! Dessutom får vi höra mer om Oscars äventyr med bilen i Motala.

2021-02-10
Länk till avsnitt

Halka II

Berättelserna på hal is, kaniga golv och övriga glatta underlag fortsätter. Håll i dig! Dessutom har Hanna varit på vintrig familjeaktivitet, Christer föreställer sig hur en värld utan forskare skulle se ut och Oscar berättar en lärorik historia om livet on the road.

2021-02-09
Länk till avsnitt

Halka

Vi beger oss ut på hal is när vi efterlyser lyssnarnas bästa och värsta halkhistorier. I podden hör du redaktionens goa killgäng Christer, Rasmus och Adam!

2021-02-08
Länk till avsnitt

SVERIGE-BINGO

Vi reser genom vårt avlånga land i jakt på några specifika historier, bland annat söker vi nån som blivit gravid i en raggarbil i Kil och nån som gjort en groda i Floda. Dessutom: Magstarka rummet.

2021-02-05
Länk till avsnitt

Tvillingar II

Dubbelt upp! Ett tvillingtema måste givetvis köras två gånger, så vi rullar vidare och samlar in lyssnarnas bästa tvillingstories även denna afton.

2021-02-04
Länk till avsnitt

Tvillingar

Ett program till alla tvillingars ära! Lyssnarna delar med sig om allt mellan tvilling och jord. Dessutom saftig info om när Tom Cruise häst sparkade en statist.

2021-02-03
Länk till avsnitt

Apropå 1 & 2 del 2

Oj vad mycket det finns som handlar om ettor och tvåor... och bananer! Dessutom har Christer testat munskydd medan Hanna, Adam och Henke är på vitshumör.

2021-02-02
Länk till avsnitt

Apropå 1 & 2

Det är den första dagen i den andra månaden en dag efter att Sverige kom tvåa i kampen om förstaplatsen i VM-finalen i handboll. Ja du hör! Dessutom lanserar Christer den nya konstformen samåkningspoesi!

2021-02-01
Länk till avsnitt

När blev du varm i hjärtat?

Ibland gör människor stora eller små saker som gör livet ljusare. Vi vill veta när lyssnarna blev sådär varma i hjärtat av någon - fick oväntad hjälp, en välbehövd kram eller en riktig hjälteinsats.

2021-01-28
Länk till avsnitt

Pinsamt

Å nej!! Ibland vill man ju bara sjunka genom jorden av ren och skär pinsamhet. När hände det dig? Dessutom kastas vi tillbaka och får höra hur det lät på Christers filmkvällar, när det begav sig.

2021-01-27
Länk till avsnitt

Fler fingrar

Historierna om fingrar i kläm, syltburkar och i spelet fortsätter strömma in. Dessutom får vi ett rikt reportage, signerat Hanna Andersson, om fingertecken och dess betydelse genom historien.

2021-01-26
Länk till avsnitt

Fingrar

Både Christer och Rasmus har osannolikt nog lyckats skada sina fingrar, på samma dag!! Men vad har lyssnarna för historier som har med fingrar att göra? Dessutom berättar Christer om när han blev utskälld i mataffären, Rasmus och Hanna har lite olika uppfattningar om en "färsk" nyhet och Adam berättar om sitt biodlande förflutna. Och så får vi lära oss om vad man tänkte att tobaksrök i stjärten kunde vara bra för, på 1700-talet.

2021-01-25
Länk till avsnitt

Vad är värt att fira?

Dagen före löning och enligt många årets deppigaste fredag, men något finns det väl att fira va? Vi vill veta vad lyssnarna firar!

2021-01-22
Länk till avsnitt

Klädval jag aldrig glömmer

Det har pratas en hel del om Lady Gagas klänning och Bernie Sanders vantar efter presidentinvigningen. Vi vill veta vilka klädval lyssnarna gjort som etsat sig fast.

2021-01-21
Länk till avsnitt

Små och stora förändringar

Kamala Harris blir USA:s första kvinnliga vice-president när Joe Biden svärs in - stor förändring! Lyssnarna berättar om sina förändringar och Adam förklarar sin kärlek till trelåders-lunchen.

2021-01-20
Länk till avsnitt

Fråga Agnes

Vi välkomnar återigen professor Agnes Wold för att svara på lyssnarnas frågor om covid-19, allergier och allt däremellan.

2021-01-19
Länk till avsnitt

Dans

Vi bjuder upp till dans! I eftersaknad av knökfulla danser i vardagen efterlyser vi lyssnarnas historier om dans. Får vi lov?

2021-01-15
Länk till avsnitt

Golv

Vi lägger örat mot golvet och lystrar till lyssnarnas berättelser om golv. Saker som hittats under golvet, vandrande myror och en lite lång skruv. Och så om ett spindelmysterium i Sarits kvarter.

2021-01-14
Länk till avsnitt

Knut

Tjugondedag knut är här och det är svårt att låta dagen passera utan att på något sätt ägna knutar och knopar en tanke! Dessutom får vi höra om Sarits nya fäbless för brynt smör, Adam vill laga mat med namn och Oscar har varit på promenaddejt.

2021-01-13
Länk till avsnitt

Snö II

Historierna om snö fortsätter att yra, singla och vräka in till Kvällspasset! Dessutom berättar Rasmus om sitt äventyr med parkeringstillståndet, Adam hamnade i en socialt knepig situation och så får vi en pratstund med Lessebos Elvis!

2021-01-12
Länk till avsnitt

Snö

Snön drar in över Sverige i drivor, smockor och stilla singlande. Och vi vill så gärna veta vad för härligt, märkligt eller förfärligt lyssnarna har varit med om i snön! Dessutom har Anna fått besök av polisen på grund av ett väldigt speciellt missförstånd.

2021-01-11
Länk till avsnitt

Tak

Kors i taket! Idag tänker vi på tak och särskilt då på lyssnarnas tak. Tak över huvudet, tak som läggs, tak som läcker och tak som lyfts. Och så är magstarka rummet tillbaka - bara för den som törs.

2021-01-08
Länk till avsnitt

Vardagsäventyr

Vi ger oss ut på vardagsäventyr med lyssnarna och tar reda på vad de varit med om för strapatser i vardagen. Dessutom pratar vi om det danska barnprogrammet Dillerman.

2021-01-07
Länk till avsnitt

Vad hoppas du ska hända i år? II

Berättelserna fortsätter om lyssnarnas förhoppningar och önskningar inför vårt nya år 2021.

2021-01-05
Länk till avsnitt

Vad hoppas du ska hända i år?

Vem vet vad år 2021 har i sitt sköte. Men nog finns det ett och annat som man hoppas på! Dessutom blir det snack, poddlines och så får vi lära känna Gittan Kock!

2021-01-04
Länk till avsnitt

Vem eller vad tänker du på?

Det reflekteras och funderas en hel del när det blir nytt år. Kvällspasset rönar ut vad som snurrar i lyssnarnas huvuden en dag som denna.

2021-01-01
Länk till avsnitt

Kvällspasset i P4 med Rasmus Persson

Det ringer in till ett nytt år, och snart lämnar vi 2020 bakom oss! Men först vill vi såklart veta hur lyssnarna firar in det nya året. Dessutom lanserar vi en ny kosthållning: färdkost.

2020-12-31
Länk till avsnitt

Lyssnarnas årskrönika II

Snart stänger vi 2020 för gott! Men innan det önskar vi oss fler årskrönikor från våra kära lyssnare. Dessutom berättar Adam allt värt att veta om rymden.

2020-12-30
Länk till avsnitt

Fråga Agnes!

För sista gången det här året kommer professor Agnes Wold och gästar programmet för att svara på dina frågor om covid-19, bakterier eller kroppen i största allmänhet.

2020-12-29
Länk till avsnitt

Lyssnarnas årskrönika!

2020! Vilket år det har varit! Visst har det varit mycket corona. Men om vi bortser från det så vi vill så gärna veta vilken händelse som varit den viktigaste i lyssnarnas liv det här året! Dessutom blir det paketuppackning och tråkigt nog är det Malins sista podd, men hon ska i alla fall firas ut!

2020-12-28
Länk till avsnitt

Då är det hemma för mig!

Oavsett om julen blev hemvändarhelgen du hade hoppats på eller inte alls, om du är på resande fot eller i favoritfåtöljen i vardagsrummet så finns det alltid något som skapar känslan av att vara hemma! Gästar programmet gör också den fantastiske Olof Wretling!

2020-12-25
Länk till avsnitt

Hallå i stugan!

Med bara några timmar kvar till julafton är kanske julstöket i full gång, eller kanske inte alls. Hur som helst är vi väldigt nyfikna och undrar vad som händer hos lyssnarna ikväll! Dessutom berättar Sarit om dubbla surdegar och en lyckad födelsedag och så får vi lära känna Jovan i slussen!

2020-12-23
Länk till avsnitt

Julhälsningar! II

Hälsningarna fortsätter att strömma ut när Kvällspassets lyssnare får önska god jul till nära och kära. Dessutom får vi höra om Bertil teknikers alldeles speciella vinglas, honung och så är Anna Flygel tillbaka!

2020-12-22
Länk till avsnitt

Julhälsningar!

Vi är många som inte kan träffa dem vi skulle vilja träffa nu i jul. Men vi kan i alla fall skicka den varmaste av hälsningar! Dessutom reder vi grundligt ut den gamla dispyten om hur man uttalar förhyrd egentligen, vi får lyssna på en stark tolkning av låten "Jolene" och så blir det en massa brev och poddlines!

2020-12-21
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.