Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

RiB Podcast

RiB Podcast

En Podcast för räddningstjänst och av räddningstjänst med Marcus Wallén och Johan Szymanski. I podden behandlas olika delar av räddningstjänstens arbete med utgångspunkt i räddningstjänst i glesbygd. Marcus jobbar som inre befäl inom Samhällsskydd Mellersta Skaraborg och Johan som vakthavande brandingenjör inom Storstockholms brandförsvar. Båda är aktiva i styrelsen för RRB som också ligger bakom podden. www.rrfb.se/rib-podcast Grafik: Adam Dahlstedt (Add Studio) Ljud: Timmy Cehlin (Metr) Kontakt: [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ribpodcast.podbean.com

Avsnitt

Uppföljning Utryckningskörning

Vad är en rimlig topphastighet för tunga fordon? Vad gäller vid blinkande rött ljus? Är det lämpligt med vinterdäck året runt? ...och många, många fler frågor från er lyssnare diskuteras i detta uppföljningsavsnitt på tema utryckningskörning. Trevlig lyssning!

2021-03-02
Länk till avsnitt

Utryckningskörning

Vad har vi för rättigheter och skyldigheter på vägen vid utryckning? Vad är kraven på utbildning för chaufförer? Hur ska vi tänka när vi åker blått?

Marcus och Johan delar erfarenheter och reder ut begreppen!

2021-02-20
Länk till avsnitt

Uppföljning Trafikolycka

Marcus och Johan diskuterar frågor och inspel från lyssnarna!

Bland annat; vad är det för skillnad på risk och hot? Vad händer om en fartkamera blixtrar under utryckning? Vilken riskbedömning bör göras under framkörning?

2021-01-28
Länk till avsnitt

Trafikolycka

Vad klassas som en trafikolycka för räddningstjänsten? Får deltidsbrandmän bryta mot trafikregler vid inryckning? Varför stänger vi av vägen och vad gäller egentligen runt bärgning av fordon? Detta och mycket mer när Johan och Marcus gör ett försök att reda ut begreppen! 

2021-01-20
Länk till avsnitt

Trailer Trafikolycka

Johan och Marcus kopplar in mikrofonerna för första gången och ger sig ut i en ny värld. Podcastens värld. Trailern innehåller ett kort uppsnack inför första pilotavsnittet av RiB Podcast som kommer handla om trafikolyckor! Välkomna!

2021-01-09
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.