Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Speljuntan

Speljuntan

Speljuntan är fyra vänner som lägger ned lagen när det kommer till allt som handlar om spel. Angelica, Anton, Elisabeth och Tobias guidar dig genom spelvärlden med hjälp av åratal av erfarenhet inom både speljournalistik och spelbranschen. Så vad väntar du på? Det är dags att joina juntan.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

patreon.com/speljuntan

Avsnitt

7. Idel gammal skåpmat

Två av spelvärldens giganter har hållit hov i och med Blizzcon och den första Nintendo Direct-dragningen på över ett år. Speljuntan förklara vad du ska tycka om allt "nytt" de två spelföretagen presenterat. Dessutom har Elisabeth spelat ett portat Mario-spel, det har viskats om ett nytt Silent Hill och så drar Speljuntan igång en storslagen spelturnering!

Spel vi snackar om i avsnittet: Silent Hill, It Takes Two, Splatoon 3, Mario Golf, Diablo II, Diablo 4 och Super Mario 3D World + Bowser's Fury.

2021-02-24
Länk till avsnitt

6. Livskamrater och mardrömmar

Speljuntan har fått in ett lyssnarbrev och nystar därför i frågan om hur man kan introducera sin bättre hälft till spelandets fantastiska värld. Det avhandlas också spaningar inför Blizzconline, Valheims segertåg och om Juntan hissar eller dissar skådisarna som ska förverkliga tv-serieversionen av The Last of Us.

Elisabeth har börjat känna på Sakuna: of Rice and Ruin, Anton har spelat svenskutvecklade kalla kårar-äventyret Little Nightmares 2 och vi får en slutgiltig uppdatering om ifall Angelica någonsin ska få ett PS5.

Spel vi pratar om i avsnittet: Valheim, The Last of Us (tv-serien), Själsfrände-tips: Unravel Two, Portal 2, Jackbox, A Way Out, Don?t Starve Together, Keep Talking and Nobody Explodes.

2021-02-17
Länk till avsnitt

5. Hårdrock i blåbärsriset

Stort grepp på ondskefulla storföretag i veckans Speljunta. Det blir allt från lömska patent till misslyckade spelsläpp och en rejäl portion girighet. Dessutom har vi offrat till vikingarna och så är det äntligen dags att utvärdera ett spel som släpptes för mer än 15 år sedan!

Spel som diskuteras i podden: Middle-earth: Shadow of Mordor, Terraria, Crucible, Valheim och World of Warcraft: Classic.

Stöd oss via Patreon.

2021-02-10
Länk till avsnitt

4. Stonks!

Speljuntan ställer sig frågan om gamers kan lyckas uppvigla massorna till att äta de rika? Aktie-Anton går igenom allt du behöver veta om Gamestop-härvan. Dessutom har vi spelat nya skräckisen The Medium, lärt en fyraåring att flytta och så reder vi ut om alla The Sims-spelare är psykopater. 

Elisabeths demotips: Genesis Noir, Black Book, Floppy Knights.

Andra spel vi pratar om: The Medium, Ghost of Tsushima, Moving Out, Dark Deception: Monsters & Mortals, Silent Hill och The Sims. 

2021-02-03
Länk till avsnitt

3. Leet på inredningska

Går det att kombinera snygg inredning och ett spelintresse? I veckans avsnitt av Speljuntan försöker vi reda ut man som gamer är utelämnad att ha fula möbler och blinkande tangentbord och hur det påverkar samlivet. Dessutom blir det gulliga hundar, samurajer och ett par vampyrrattar.

Några av spelen vi snackar om i avsnittet: Resident Evil Village, Escape from Tarkov, Ghost of Tsushima, Path of Exile och Dorfromantik.

2021-01-27
Länk till avsnitt

2. Den spanska motståndsrörelsen

Juntan är samlad och redo att blicka både bakåt och framåt. I veckans avsnitt rasar vi över 2020 års största spelbesvikelser men går även igenom vilka spel vi ser fram emot att lägga labbarna på det kommande året.

Spelen vi ser fram emot i avsnittet:

Angelica: New Pokémon Snap, Resident Evil Village, Horizon Forbidden West, Twelve Minutes, Road 96, Harvest Moon: One World och, Rune Factory 5 och Story of Seasons: Pioneers of Olive Town.

Tobias: Rainbow Six Qurantine, Ghostwire Tokyo, Returnal, The Medium och The Ascent.

Elisabeth: NEO The World Ends With You, Nier Replicant ver.1.22474487139...

Anton: It Takes Two, Deathloop, Lord of the Rings: Gollum, VR Giants och, förhoppningsvis, ett nytt Battlefield.

Stötta oss gärna på Patreon: http://www.speljuntan.se/

2021-01-20
Länk till avsnitt

1. GÅS 2020

Nytt år, ny podd men idel gamla spel. I premiären av Speljuntan blickar vi bakåt och reder ut vilket som egentligen var gamingårets spel 2020. 

Vi finns på Patreon.

Häng med oss på Discord.

2021-01-13
Länk till avsnitt

Trailer

Speljuntan är samlad. Snart föds den nya världen. Det är dags för dig att joina juntan! http://www.patreon.com/speljuntan

2021-01-01
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.