Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Allt för friskare djur

Allt för friskare djur

Allt för friskare djur ? en podcast från Swevet med inspirerande och fördjupande samtal med några av landets främsta experter inom djurhälsa.Kontakta oss gärna via [email protected]

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

swevet.podbean.com

Avsnitt

9 Säsongsavslutning

Efter åtta avsnitt med spännande gäster och härlig feedback så kände Nathalie och Maria att de ville samla ihop några av guldkornen från säsongen och lyfta dem i ett extrainsatt avsnitt. Vilka var de mest lyssnade avsnitten och vilka budskap har vi tagit till oss lite extra? I slutet av avsnittet levereras en spännande nyhet ? missa inte det!

2020-12-20
Länk till avsnitt

8 Proffset tipsar: Så får du djurägarna att hitta din klinik

Ledarskap, personal och marknadsföring ? Eva Quist har jobbat längre i djursjukvårdsbranschen än många andra och har testat det mesta under sin karriär. Eva är djursjukskötare och numera klinikchef på AniCura Strängnäs Djurklinik och AniCura Djurkliniken i Katrineholm. Här berättar hon bland annat om ledarskap, personalansvar och tipsar om hur kliniker ska marknadsföra sig för att få kunderna att hitta till dem.

2020-12-02
Länk till avsnitt

7 Elin Lindell: "Arbetet med oroliga patienter börjar redan innan de kommer till oss"

Vad kan vi som djurhälsopersonal göra för att djurets besök på kliniken ska bli mindre stressfyllt och mer positivt? Elin Lindell, veterinär och beteendeexpert, delar med sig av konkreta och handfasta tips. Hennes främsta budskap är att "allt vi kan göra för att ge djuret en positiv upplevelse på kliniken, det SKA vi göra".

2020-11-25
Länk till avsnitt

6 Nina Lundgren: ?Utan att sedera kan du aldrig göra en fullständig munhåleundersökning?

Nina Lundgren är veterinär och hästodontolog, och arbetar enbart med hästtänder. Här berättar Nina om sitt jobb, sin utbildning och vad hon tycker att hennes hästpraktiserande kollegor bör känna till om hästens mun och tänder. Dessutom diskuteras tveksamma utbildningar och vikten av sedering för att en fullständig munhåleundersökning ska kunna göras.

2020-11-18
Länk till avsnitt

5 Sara Molin: ?Djurhälsopersonal ställer orimliga krav på sig själva?

Djurhälsopersonalens vardag är ofta stressfylld med mycket att göra, kort om folk och höga krav från djurägare. Men även de krav man sätter på sig själv spelar stor roll för stressnivå och det psykiska måendet. Sara Molin, chefsveterinär på Alingsås djursjukhus och träningsinfluencer, delar med sig av sin historia om hur hon gick från överviktig till vältränad, sina tankar om stress och arbetssituationen i branschen, och hur hon får in tio timmars träning per vecka i sitt livspussel med familj och heltidsarbete som veterinär.

2020-11-11
Länk till avsnitt

4 Hålla ko och kalv tillsammans ? risk eller möjlighet?

Hur starkt är bandet mellan en ko och hennes kalv egentligen, och ökar intresset bland lantbrukare att ställa om till ko-kalvhållning? Det vet Hanna Eriksson, veterinär, PhD och forskare på Sveriges Lantbruksuniversitet. Hon är en av de ansvariga i forskningsprojektet ?Ko och kalv tillsammans? på Lövsta forskningscenter där Hanna och hennes kollegor tittar på hur det funkar att hålla mjölkkor tillsammans med sina kalvar. Vi åkte till Lövsta och träffade Hanna och fick även en liten pratstund med några deltagare i studien.

2020-11-04
Länk till avsnitt

3 Anna Forsblom: ?Ju mer vårdkrävande patienterna är, desto noggrannare vårdplan krävs?

Anna Forsblom är djursjukskötaren som fördjupat sig inom intensivvård av hund och katt. Hon har över 20 års erfarenhet av intensivvård och har varit med och byggt upp IVA på flera stora djursjukhus i landet. I det här avsnittet berättar hon om sitt arbete, sin utbildning till Cert VNECC, och om sina tankar kring hur arbetet med våra intensivvårdspatienter utvecklats och fortsätter att utvecklas. Kurserna med Anna Forsblom och Emelie Pettersson hittar du på Swevets kurshemsida!

2020-10-28
Länk till avsnitt

2 Anna Bohlin: "Alla kategorier av djurhälsopersonal mår bra av att vidareutbilda sig"

Funderar du på att vidareutbilda dig? Missa då inte att lyssna på veckans gäst Anna Bohlin, som har inte mindre än tre specialistutbildningar på meritlistan. I veckans avsnitt berättar Anna om sina utbildningar i Sverige och utomlands, samt mer om vad hon tycker om vidareutbildning och specialisering för djurhälsopersonal. Anna arbetar som veterinär vid Evidensia Specialisthästsjukhuset i Helsingborg, är svensk specialist i hästens sjukdomar, har en Cert. Advanced Practitioner i internmedicin från RCVS och en Diplomate i Equine Internal Medicine.

 

 

2020-10-21
Länk till avsnitt

1 Anya Thörnqvist: ?Psykofarmaka är för mig vad NSAID är för en ortoped?

Första gästen i Swevets nya podcast är Anya Thörnqvist ? en veterinär som har specialiserat sig inom etologi och har patienter från hela landet. Hon arbetar i stort sett bara med "beteendepatienter? som kissande katter, rädda hundar och djur med demens. I podden berättar Anya hur hon med sin unika kompetens kan hjälpa patienterna både medicinskt och med anpassningar av deras miljö.

2020-10-14
Länk till avsnitt

Trailer - Allt för friskare djur

En podcast med proffs ? för både proffs och andra som är intresserade av djurens hälso- och sjukvård. I ?Allt för friskare djur? bjuder Swevet på fördjupande samtal med några av landets främsta experter inom djurhälsa. I podcasten varvas kunskap och inspiration när ni lyssnare varje vecka bjuds på samtal med namnkunniga gäster som har gedigen kunskap inom sina områden.

2020-10-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.