Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

P4 Extra ? Gästen

P4 Extra ? Gästen

Poddintervju med de mest aktuella, intressanta och spännande personerna ? varje dag. Ansvarig utgivare: Sofia Taavitsainen

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/p4extragasten

Avsnitt

Därför blev Patrik Arve vegan: "Jag har fortfarande mardrömmar om det"

Han är mest känd som medlem i Teddybears men Patrik Arve har ett stort intresse för discgolf och har den senaste tiden även synts i På Spåret. För Titti Schultz berättar Patrik Arve om hur det är att ha 7-8 band, kärleken till discgolf och hur han blev vegan.

2021-03-01
Länk till avsnitt

Lydia Sandgren: "Det har inte hänt så j*la mycket i Göteborg på 30 år"

Hon slog igenom med debutboken Samlade verk, som gav henne Augustpriset och mycket kärlek. Hör henne berätta om hur hon vet hur det var i Göteborg för länge sen, uppväxten i kollektivet och varför det är bra att ha ett riktigt jobb.

2021-02-26
Länk till avsnitt

Oscar Töringe har blivit rikskänd som polisen Magnus

En cynisk skånsk polis i SVT:s den Tunna blå linjen, men skånskan, den är som bortblåst i verkligheten. Oscar berättar för Titti Schultz om drömregissören att jobba med och när han själv var i klammer med rättvisan.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Molly Hammar: "Jag älskar kvinnlig hybris"

Molly Hammar slog igenom i Idol, varit med i Melodifestivalen två gånger och förra året fick hon en Rockbjörn för Årets genombrott. För Titti Schultz berättar Molly Hammar om karriären i Storbritannien, att man kan vara sexig och feminist samtidigt och varför hon inte vill bli kallad för kroppsaktivist.

2021-02-23
Länk till avsnitt

Nils van der Poel: Världsrekordet var planerat

Han överraskade och vann två VM-guld i distans-VM i skridsko och passade också på att slå till med världsrekord på 10 000 meter. Och allt hade han skrivit ner skulle hända, redan tre år tidigare. För Titti Schultz berättar också världsmästaren Nils van der Poel varför han inte kommer ta på sig skridskorna igen förrän tidigast i september.

2021-02-22
Länk till avsnitt

Marcus Berggren fick blackout ? fick avbryta showen

För två år sedan gick komikern, poddaren och programledaren Marcus Berggren in i väggen mitt under sin egen föreställning i Umeå. "Jag hörde hur det klickade till i hjärnan", säger han. För Titti Schultz berättar han vad utbrändheten har lärt honom och varför han nyligen valde att sluta på Morgonpasset i P3.

2021-02-17
Länk till avsnitt

Därför slutar Ola Wenström på Viaplay

Han har utsetts till Sveriges bästa sportjournalist, och har över 30 år i branschen. En omtyckt och uppskattad programledare ska nu ta klivet ut i nånting nytt. För P4 Extras programledare Titti Schultz berättar han varför av lämnar kanalen efter 13 år.

2021-02-16
Länk till avsnitt

Sabina Ddumba: "Att gå i terapi är det bästa jag vet"

När sångaren Sabina Ddumba, 27, fick magkatarr, kände sig stressad och gick ner i vikt drog hon i handbromsen. Sabina började gå i terapi och fick genast hjälp att sortera tankarna och känslorna. För Titti Schultz berättar artisten om arbetet med sig själv - och den nya musiken.

2021-02-15
Länk till avsnitt

Shirley Clamp: "Till slut blir det inget kvar av en själv"

Dagens gäst var nästan fyrtio innan hon insåg att hon är värd uppskattning och kärlek. Och även om pandemin har inneburit mycket elände gav den också Shirley Clamp plats att släppa in kärleken och landa i livet.

2021-02-12
Länk till avsnitt

Joy M'Batha om tonåren: "Fick panta burkar för att kunna köpa nudlar"

Hon slog igenom stort med låten Kattliv för sju år sedan. Men vägen till framgång var allt annat än rak för Joy M'Batha. För Anders S Nilsson berättar Joy om den tuffa uppväxten, att bo själv som 15-åring och att resa sig starkare.

2021-02-10
Länk till avsnitt

Lena Philipsson: "Vi hölls inte med så stora drömmar hemma"

Hon slog igenom för snart 35 år sedan och har hunnit vara programledare, skådespelare och artist. För Anders S Nilsson berättar Lena Philipsson om stoltheten över den kungliga medalj hon förärats med, och hur hon som ung inte trodde hon kunde bli artist.

2021-02-09
Länk till avsnitt

Kent Härstedt tonar ned lyxen kring diplomatlivet: Är också tufft

Han är Estoniaöverlevaren som efter åratal av politiskt engagemang blev toppdiplomat. Men arbetet har tärt på Kent Härstedts sociala liv. För Titti Schultz berättar Härstedt om relationen till Nordkorea, det tuffa med diplomatlivet och hur pandemin hjälpt honom att hitta en balans i livet.

2021-02-08
Länk till avsnitt

Oskar Linnros: "Det är så fysiskt drabbande att bli förälder"

Oskar Linnros är tillbaka med ny musik, tillsammans med en av artisterna han jobbat med under sina tre år borta från strålkastarljuset, Daniela Rathana. Hör honom om musikerlivet, årets motgångar och hur det är att bli pappa för första gången.

2021-02-05
Länk till avsnitt

Loulou Lamotte talar ut om besvikelsen: Deppigaste i mitt liv

Trots att det gått en tid finns sorgen kvar. Loulou Lamotte vann Melodifestivalen ifjol, men fick aldrig åka till Eurovision med The Mamas på grund av pandemin. För programledare Titti Schultz berättar Loulou om sorgen.

2021-02-03
Länk till avsnitt

Måns Möller åker världens längsta Vasalopp

Måns Möller bangar inte rejäl utmaning. Han har cyklat genom Europa, överlevt träningsprogrammet "16 weeks of hell" och ska nu åka världens längsta Vasalopp. Nio mil om dagen på längdskidor, tio dagar i rad. Han berättar varför i P4 Extra Gästen med programledare Titti Schultz.

2021-02-02
Länk till avsnitt

PC Jersild: Därför vill jag bestämma över min egen död

Per Christian Jersild, 85, började sin yrkeskarriär som läkare, men har sedan 1977 varit författare på heltid. Hans senaste bok handlar om dödshjälp och börjar med en stark beskrivning av systerns sjukdom och död. För programledare Titti Schultz berättar författaren varför han ser det som en rättighet att själv få bestämma att avsluta livet.

2021-02-01
Länk till avsnitt

Molly Sandén gör känslosam tidsresa på nya plattan

Halva livet har hon tillbringat på en scen. Förra året hördes hon i Will Ferrells film "The Story of Fire saga" och i vår kommer Molly Sandéns nya album "Dom ska veta", med personliga texter på svenska. "Jag har blickat långt bakåt, men också framåt till det jag längtar till".

2021-01-28
Länk till avsnitt

Johan Giesecke: "Om 20-30 år kan vi ha glömt pandemin"

Han har levt genom fem epidemier och har intagit ett närmast stoiskt lugn under coronapandemin. Under en intensiv vår blev Johan Giesecke rikskänd men fick också utstå en del kritik. Efter sommaren ljusnar tillvaron, tror han men varnar för risken att vi i framtiden har glömt erfarenheterna från coronapandemin.

2021-01-27
Länk till avsnitt

Hanna Widerstedt om åren som sexarbetare: "Ser mig inte som ett offer"

Efter några turbulenta år flyttade Hanna Widerstedt till Berlin för konsten. Men snart tog pengarna slut och hon började strippa. Nu släpper hon självbiografin "Till mina torskar" där hon öppet berättar om torskarna och tillvaron. "Jag var desperat och levde ett fantasiliv. Men jag kommer aldrig se mig som ett offer".

2021-01-26
Länk till avsnitt

Rädslan för cancer fick Anki Edvinsson att avstå från egna barn

Hon lämnade rampljuset som väderpresentatör på TV4 för drömmen om att bli deckarförfattare och har nyss släppt sin andra roman. Nyss fyllda 50 år reflekterar Anki Edvinsson kring beslutet att inte skaffa egna barn. "Jag har många barn i mitt liv, jag är tacksam för det jag har".

2021-01-25
Länk till avsnitt

Moskvakorren Melén skildrar rysk vardag i ny bok

Sveriges Radios Moskvakorrespondent Johanna Melén, kom till Sankt Petersburg på 90-talet för att läsa rysk litteratur och bodde i studentkorridor. Nu är hon aktuell med boken "Mina ryska vänner: en berättelse om Putins Ryssland", där hon både tecknar sin personliga relation till landet och om landets dragningskraft.

2021-01-23
Länk till avsnitt

Svenske Gustav Lindh filmar med Nicole Kidman

Gustav Lindh, 25, är skådespelaren som vi sett i bland annat Cirkeln, danska filmen Hjärter dam och hyllade tv-serien Älska Mig. Nyligen spelade han in sin första stora internationella film "The Northman" med bland andra Alexander Skarsgård, Nicole Kidman och Willem Defoe.

2021-01-21
Länk till avsnitt

Martin Stenmarck aktuell i Lyckoviken

Han har sjungit om Las Vegas och sjumilakliv, rakat håret på Carina Berg, han är rösten till Blixten McQueen och han har cyklat genom Himalaya. Nu har han debuterat som såpaskådis nu finns andra säsongen av Lyckoviken.

2021-01-20
Länk till avsnitt

Margit Silberstein växte upp i skuggan av Förintelsen

Journalisten och författaren Margit Silbersteins föräldrar slets ifrån varandra 1944 när mamman deporterades till Auschwitz och pappan tillfångatogs som arbetssoldat. Båda överlevde nazisternas förintelseläger och upplevelserna kom att bli ett arv för Margit.

2021-01-19
Länk till avsnitt

Nikki Amini lämnar Idol ? startar relationspodd

Hon har varit marknadsförare på skivbolaget Universal i London och jobbat med med världsartister som Rihanna och Justin Bieber. Nyligen släppte hon boken "I can make you a star" och lämnade jobbet i Idoljuryn. Nu ska Nikki Amini bland annat göra en relationspodd.

2021-01-18
Länk till avsnitt

Carina Bergfeldt: "Löfvens bastuvanor chockade mig"

Carina Bergfeldt är känd som korrespondent för SVT i USA och har fått Stora journalistpriset för ett reportage om händelserna på Utöya i Norge. Sommaren 2019 gjorde hon ett mycket personligt och uppmärksammat Sommar i P1 om sin svåra uppväxt och idag vet väldigt många vem hon är, när hon dessutom fått en egen talkshow i SVT.

2021-01-15
Länk till avsnitt

Sommeliern Mischa Billing: "Jag är världens bästa gäst"

Trots att hon syns i tv-rutan som jury i "Sveriges mästerkock" för sjunde säsongen lovar Mischa Billing att hon inte granskar maten när hon blir bortbjuden. Hon är dubbad till champagne-riddare, har en näsa i världsklass och är så orolig för att få corona och ändrat smak- och luktsinne att hon funderar på alternativa karriärvägar.

2021-01-14
Länk till avsnitt

Matias Varela lever småbarnslivet ? trots storrollerna

Matias Varela har Guldbagge-nominerats tre gånger och nu jobbar han med demonregissören Ridley Scott i dramat "Raised by Wolfes". Men familjelivet går före mingelfesterna. "Jag lever inte skådislivet", säger dagens gäst.

2021-01-13
Länk till avsnitt

Hanna Dorsin: "Jag tvekade aldrig om På spåret ? ett life goal"

Komikern, skådespelaren och undersköterskan Hanna Dorsin har blivit frågesportare. "Det är nästan en idrott", skämtar Dorsin, aktuell i På spåret och Vem kan vad. Dagens gäst berättar öppenhjärtigt om sin sjukdom SLE men avslöjar inte vem som är hennes frikort.

2021-01-12
Länk till avsnitt

Newkid: "Min dröm är att fylla Globen inom tre år"

Newkid är artisten på mångas läppar nu. Efter hans medverkan i Så mycket bättre har han fått en bredare publik och blivit folklig! Hans tolkningar har hyllats av bland andra Tommy Körberg och nu spänner han bågen högt. "Min dröm är att fylla Globen inom tre år".

2021-01-11
Länk till avsnitt

Zinat Pirzadeh: "Jag tappar inte tilltron till kärleken"

Zinat Pirzadeh är ståupp-komikern, författaren och debattören som fick sätta tonen för 2021. På årets allra första dag kunde man höra henne prata om snällhet och utanförskap i Vinter i P1 och nu gästar hon P4 Extra.

2021-01-07
Länk till avsnitt

Robin Stjernberg tillbaka med ny musik

Trots att han inte ens är 30 år fyllda har han funnits med på Sveriges musikscen i nästan 15 år. Efter succén i Melodifestivalen tog Robin Stjernberg ett break från rampljuset, och efter några år i Nashville är han nu tillbaka med nya låtar.

2021-01-04
Länk till avsnitt

Klas Hallberg: "Hela december har jag haft peptalk om att orka"

Filosofen Klas Hallberg är tillbaka med tankar om munskydd, "samhällelig osäkerhetsträning" och vikten av att gå i någon annans skor. I hans spaning kring pandemin är slutsatsen: "Det här året lämnar vi bakom oss men med lite hopp så kanske 2021 kan ge lite mer framåtriktad kreativitet".

2020-12-30
Länk till avsnitt

Därför lämnade Anders Wallensten rampljuset

Han gick från en relativt anonym tillvaro till en tillvaro i rampljuset med dagliga pressträffar när pandemin bröt ut. Sedan försvann han. Nu släpper biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten boken om hur vi ska leva mer hälsosamt.

2020-12-29
Länk till avsnitt

Lotten Collin: "Varenda människa bär på en historia som borde höras"

Efter sju år som Latinamerikakorrespondent flyttar Lotten Collin hem. Hennes sista kapitel är en reportageserie om Amazonas om motiven bakom skövlingen och hur vi i väst både drabbas av men också bidrar till regnskogens död. "Det är komplexa samband, men det är det som gör det spännande", säger Collin.

2020-12-28
Länk till avsnitt

Henrik Dorsin: "Alla mina roller är födda ur Karlsson på taket"

Henrik Dorsin är revymakare, skådespelare, entreprenör och "en trevlig sällskapsmänniska". Han är också väldigt jul-aktuell med nya avsnitt av Premiärdatum oklart och som Sickan i nya Jönssonligan-filmen. Och Ove då? Jo, han kommer tillbaks, i två säsonger till, berättar Dorsin.

2020-12-23
Länk till avsnitt

Loreen om nya skivan

Det får bära eller brista, säger artisten om nya steget i karriären.

Loreen är högaktuell i "Så mycket bättre" och spenderar nu dagarna med att färdigställa sitt nya album. Det är första gången hon släpper musik på svenska. Dessutom ser vi henne snart i en stor filmroll.
2020-12-22
Länk till avsnitt

Så kom Tove Alsterdal in hos den hemliga ryska polisen

Författaren Tove Alsterdal aktuell med deckaren Rotvälta som utsetts till årets bästa kriminalroman älskar research. Hon ser det som sin uppgift att gestalta världen som den är. Det drivet gjorde att hon lyckades lura sig in hos FSB i Ryssland.

2020-12-21
Länk till avsnitt

Lars Gårdfelt är prästen som prisas för sitt arbete för homosexuellas rättigheter

Han föddes i Kristinehamn i Värmland som han fortfarande älskar men grubblade hela barndomen över en sak: "Hur gör man för att vara pojke"? Prästen Lars Gårdfelt gästar Erik Blix.

2020-12-20
Länk till avsnitt

Jill Johnson: "Jag var otroligt ledsen och ganska rädd"

Hör artisten Jill Johnson i en öppenhjärtig intervju med Erik Blix, om hatet efter coronastödet, sorgen och åldrandet. Det blir också tankar om countrymusik, Jills skånska rötter och hur mycket det egentligen är rimligt att hinna med i livet.

2020-12-18
Länk till avsnitt

Moa Lundqvist: "Det är ett klippfel om det verkar som att jag och Dilan inte är smarta"

De har en trogen publik som älskar deras minst sagt skruvade och odrägliga karaktärer som man kunnat se i SVT. Dilan Apak och Moa Lundqvist bor ihop, gör tv-serie ihop och nu ska de tävla ihop i På Spåret.

2020-12-17
Länk till avsnitt

David Batra: "Min pappa dömer ut min matlagning totalt"

David Batra är aktuell med en gammal bok. Han har faktiskt dammat av och släppt en nyutgåva av sin kokbok med indiska recept och matminnen. Men han har inte lyckats övertyga sin pappa ännu. "Han dömer ut det mesta jag gör", säger den folkkära komikern.

2020-12-16
Länk till avsnitt

Marcus Samuelsson: "Mat kan vara fantastiskt sätt att prata om ras och klass"

Stjärnkocken Marcus Samuelsson tvingades att stänga krogen Red Rooster i våras och drev soppkök i lokalerna. Under pandemin fick han tid att skriva klart boken "The Rise" där han vill lyfta den svarta matlagningens konst och historia och matens betydelse i samtiden.

2020-12-15
Länk till avsnitt

Nilla Fischer om kampen för jämställdhet, Nillavallen ? och hunddrömmen

Storstjärnan Nilla Fischer har flyttat hem, från tyska ligan till livet på landet och spel i Linköpings FC. Hon brinner för jämställdhet och hennes tal på Fotbollsgalan 2018 ekar ännu. Efter EM 2022 kan karriären vara över och då drömmer Fischer om att driva hundpensionat. Möt dagens gäst.

2020-12-14
Länk till avsnitt

Sanna Sundqvist: "Det var som ett rus att få andra att skratta"

Redan som barn visste Sanna Sundqvist att hon hörde hemma på scenen. Roliga timmen i skolan har bytts mot Dramaten, och nu är hon aktuell med föreställningen Om vår stund på jorden på SVT Play.

2020-12-12
Länk till avsnitt

Johan Croneman: "Utan min son hade jag inte suttit här i dag"

Under en resa var Johan Croneman nära att dö, när ett blodkärl kollapsade och han föll ihop, med sin 14-åriga son bredvid sig. Denna händelse ledde bland annat till hans nya bok, som du hör mer om i intervjun med Erik Blix.

"Jag har haft mycket roligt, säger Johan Croneman, men också varit mycket olycklig och inte riktigt överens med livet - och är kanske inte det idag heller."  Han förstår att många undrar över hans relation till alkohol berättar också om sitt drickande och hur han ser på det idag, något som är en viktig del i boken.   Han tycker inte själv att han är så arg och butter, men kan ta den rollen om det uppskattas. "Ibland blir det nödvändigt att braka in genom öppna dörrar", säger han. Och jag vill vara underhållande, säger han om sitt liv som tv-kritiker.
2020-12-11
Länk till avsnitt

Klas Östergren: "Jag kände ett behov av att reda ut saker för mig själv"

Efter 40 år sätter han nu punkt för böckerna som inte bara gett oss Henry Morgan, utan även samtidsskildringar av Sverige. Klas Östergren gästar P4 Extra och pratar bland annat om boken Renegater - sista delen i det som startade med boken Gentlemen.

P4 Extra [email protected]
2020-12-10
Länk till avsnitt

Angelika Prick, 31, får barnens lördagsgodis

Smågodis och brödkanter. Angelika Prick att van att ta emot gåvor av främmande barn. Känd från bland annat Sommarlov i SVT är hon väldigt populär hos den yngre publiken, men snart syns hon även på Stadsteatern i Stockholm och i Colin Nutley-filmen Bröllop, begravning och dop.

2020-12-09
Länk till avsnitt

Kattis Ahlström rotar i gamla dagböcker inför vinterpratet i P1

En av våra mest välkända TV-programledare blir först ut som en av P1:s vintervärdar. På juldagen kommer vi kunna luta oss tillbaka och lyssna till Kattis Ahlström.

2020-12-08
Länk till avsnitt

Karin Alvtegen lyckligare än förut ? trots svåra sjukdomen

Den prisbelönta författaren Karin Alvtegen drabbades av den funktionsnedsättande sjukdomen ME för sju år sedan. Hon beskriver situationen som att vara levande död, men har ändå fler stunder av lycka än när hon var frisk.

2020-12-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.