Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Widar möter

Widar möter

Widar möter gäster i ett rappt samtal om dagsaktuell politik. En poddcast från Folkbladet i Norrköping.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

widar.podbean.com

Avsnitt

Avsnitt 3/: Mikael Damberg

Inrikesminister Mikael Damberg är gäst i Widar Möter. Ett samtal om socialdemokratin och om tidens stora frågor invandring, kriminalitet, pandemi, trygghet, regeringsfrågan och förstås om SD.
2021-02-10
Länk till avsnitt

Avsnitt 36: Elisabeth Nilsson

Elisabeth Nilsson, tidigare landshövding i Östergötland. Nu bland annat utredare om gårdsförsäljning av alkohol och styrelseledamot i Boliden.
2021-02-03
Länk till avsnitt

Avsnitt 35: Torsten Angervåg

Torsten Angervåg chefåklagare i Norrköping är gäst i podden Widar Möter. Angervåg har trettio år i yrket och gillar allra bäst att arbeta med brottmål.
2021-01-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 34: Micael Bydén

Överbefälhavaren Micael Bydén är gäst i Widar Möter. Samtalet kretsar runt krig och krigsduglighet. Att två av totalt 12 Överbefälhavare härstammar från Norrhälsingland - Bydén är från Gnarp - uppmärksammas också.
2021-01-14
Länk till avsnitt

Avsnitt 33: Gunnar Strömmer

Gunnar Strömmer är sedan drygt tre år tillbaka partisekreterare för Moderaterna. Och "pausad" advokat som tidigare utmanat staten om vad rättvisa är. I Widar möter svarar han på hur Moderaterna mår?
2020-12-17
Länk till avsnitt

Avsnitt 32: Eva Nordmark

Eva Nordmark är arbetsmarknadsminister i Stefan Löfvens regering. "Det är något visst med fackliga ledare", säger Widar Andersson till henne när de ses i podden.
2020-11-11
Länk till avsnitt

Avsnitt 31: Johan Gustafsson

Johan Gustafsson är regionchef för Svenskt Näringsliv i Östergötland. De nya Coronarestriktionerna gör det extra svårt för många företagare i länet, säger han i podden Widar Möter.
2020-11-04
Länk till avsnitt

Avsnitt 30: Matilda Ekeblad

Matilda Ekeblad är 24 år. Hon är en ?hemmakatt? med starka band till födelseorten Boxholm och till Östergötland där hon är ordförande för ungefär 1000 medlemmar i moderata ungdomsförbundet MUF.
2020-10-28
Länk till avsnitt

Avsnitt 29: Olle Wikmång

I slutet av november kommer Olle Vikmång (S) att väljas till ordförande i Kommunstyrelsen i Norrköping. Han efterträder Lars Stjernkvist. I podden säger Vikmång att han känner stöd "i och utanför partiet" och att han är sugen på att ta ett än större ansvar för Norrköpings utveckling.
2020-10-16
Länk till avsnitt

Avsnitt 28: Anna Ekström

Anna Ekström är utbildningsminister. Hon är både utbildad och bildad. Vilket framkommer i podden. ?Som vanligt håller jag delvis med dig och delvis inte", säger Anna Ekström till Widar.
2020-10-07
Länk till avsnitt

Widar möter: Alexander Winge (Avsnitt 27)

Alexander Winge är 22 år och ordförande för SSU, de unga Socialdemokraterna i Östergötland. Han bor i Norrköping och läser statskunskap på universitetet i Linköping. I augusti 2020 tog han en ordinarie plats för S i fullmäktige i Norrköping. Lars Stjernkvist ska ju avgå som Kommunstyrelseordförande i Norrköping. Har Alexander Winge någon favorit som ersättare? När Widar gick med i SSU runt 1970 fick S över 50 procent i riksdagsvalet. 50 år senare - 2018 - fick S nöja sig med 28 procent. Varför går det stadigt nedåt för S? Varför tappar S bland ungdomsväljarna? Enligt Alexander Winge är M och SD socialdemokraternas "värsta motståndare." Han tror att Januaripartierna har goda chanser att kunna regera vidare efter nästa val.
2020-09-22
Länk till avsnitt

Widar möter - Hans Stigsson (avsnitt 26)

Hans Stigsson är politisk redaktör på NT: s konservativa ledarsida. Han har inget emot att kallas för "mörkblå" och är på många sätt en varm och engagerad människa. I podden Widar Möter berättar han om sin kärlek till Ryssland, om att han gått i Lenins fotspår och om hur han tror det kommer att gå i Belarus. Stigsson tror att moderatledaren Ulf Kristersson kommer att bli en bra statsminister och att Liberalerna kommer att lämna rollen som "meningslöst stödhjul" i Januariavtalsgruppen runt Stefan Löfven för att istället bli en meningsfull motvikt mot SD hos Kristersson. Hör också om hur Coronan har banat vägen för Sverigedemokraterna, om likheter mellan V och SD och om regeringen Löfven kommer att avgå.
2020-09-04
Länk till avsnitt

Widar möter - John Weinerhall (avsnitt 25)

John Weinerhall från Rejmyre/Linköping var elva år när Fredrik Reinfeldt 2006 inledde sin åttaåriga bana som statsminister. Nu är han själv riksdagsledamot för M. 

? Det jag minns av Göran Persson som var statsminister före Reinfeldt var att han dansade med kossan Doris i Bolibompa, säger John i podden.

Han ser inga svårigheter med att M - om väljarnas mandat räcker till - bildar regering med hjälp av budgetsamarbete med SD. 

? Jag har svårt att tro att den gamla fyrpartialliansen skulle återuppstå redan till nästa val, säger han.

Hans debut i riksdagen sker under speciella villkor. Först en rekordlång regeringsbildning med hjälp av ett avtal där C och L gick till S och så nu Coronan ovanpå det. Välkommen till ett böljande samtal om nuet i svensk politik.

2020-06-17
Länk till avsnitt

Widar möter - Jimmie Åkesson (avsnitt 24)

Jimmie Åkesson tycker att SD har klarat sig ?förvånansvärt bra? i opinionen under Coronavåren.  

? Jag trodde nog att läget skulle ha varit värre för oss än vad det nu ser ut att vara, säger SD: s partiledare.

Han håller med Widar om att det finns stora likheter mellan SD och S. Så långt som att säga att partierna har liknande ?maktpolitiska gener? vill han dock inte gå. 

Det talas om balansen mellan att vara ?arg uppstickare? och ett stabilt parti ?för alla.? Åkesson berättar varför han krävt Anders Tegnells avgång och om varför SD nog inte kommer att vara en del av en eventuell majoritet i Migrationspolitiska kommittén.

Borde inte SD instinktivt vara på LO: s sida i frågan om Las? Och vill LO: s ledning träffa Åkesson? Är SD ett borgerligt parti månntro?

2020-06-09
Länk till avsnitt

Widar möter - Lena Micko (avsnitt 23)

Lena Micko är civilminister i regeringen. Hon har ansvar för superaktuella frågor som styrning av statlig förvaltning och kommuner och regioner. Mickos bakgrund är perfekt för uppdraget: Nästan tre decennier på ledande positioner i Linköpings kommun och fyra år som ordförande för kommunernas/regionernas branschorganisation SKR. Vi sågs nyligen i just i Linköpings vackra stadshus för att spela in ett program i podden Widar Möter.

? Många kriser har det varit under åren, säger Lena Micko i podden.

Vi talar om äldreomsorg, om kommunernas självbestämmande, om kreativitet, om varför vi aldrig lär oss något - eller gör vi kanske det trots allt? - och om socialdemokraternas framtid. Lena Micko är duktigt tung i partiledningen.

? Allt handlar om att vara relevant för människor, säger Lena Micko.

2020-06-02
Länk till avsnitt

Widar möter - Marie Morell (avsnitt 22)

Tidigare var Marie Morell på bronsplats när Dagens Medicin rankade de mäktigaste i Sjukvården. Precis som förra året är hon näst högst upp av alla politiker på listan. Men en grupp "Coronatjänstemän" har trängt sig in mellan Lena Hallengren och Marie. Hon vill inte avskaffa sig själv; det vill säga ta bort politikerna från sjukvården. 

? Tidigare ville vi mest bara förstatliga och/eller privatisera. Nu har vi en egen politik istället, säger Marie Morell i podden. 

Hon är "genuint orolig" för hur vården ska orka ta nya tag när allt som ställts in ska tas ifatt. Hon berättar varför nätläkarna har gett regionerna en "nyttig spark i baken". Hon är inte lika het på Coronatester som Ulf Kristersson. Och vi får veta när sjukvårdsmedarbetarna står i givakt.

2020-05-31
Länk till avsnitt

Widar möter - Teresa Carvalho (avsnitt 21)

Teresa Carvalho utbildade sig till statsvetare på Linköpings universitet. Några år senare gick hon in som ledamot i den "första statsmakten", som riksdagen kallas. 2017 utsågs hon att sitta i Pensionsgruppen för S räkning. Gruppen består av de fem partier - plus MP - som förhandlade fram det pensionssystem som riksdagen beslutade om 1995/95. I dessa Coronatider har hon har inte satt sin fot i riksdagen på flera veckor. I "Widar Möter" talar hon om oheliga allianser, om opinionssiffror, om varför det går bra för S men dåligt för regeringskollegan MP och om alla de statliga miljarder som satsas i krispaket av olika slag. Hur reagerade Carvalho när Widar sa att det nya pensionssystemet är betydligt bättre än sitt rykte; det håller sina löften till folk som arbetar?
2020-05-24
Länk till avsnitt

Widar möter - Anna Lindberg (avsnitt 20)

Anna Lindberg föll nästan samtidigt för sina två kärlekar. Först den unge mannen som nu är hennes man och far till barnen. Kärleken fick henne att följa med den unge mannen till en journalistutbildning. Där blev hon störtkär i Internet.

"Jag är lika kär i båda två fortfarande", säger Anna Lindberg som redan 1998 fick arbete som webbredaktör på NT i Norrköping. Intill alldeles nyss var hon chef och ansvarig utgivare på Östmedia; ett bolag där också Folkbladet ingår. 

Nu är hon på väg mot något annat. Oklart vad. "Framförallt är jag just nu inne på en inre resa", säger hon i samtalet i Widar möter.

Det talas vidare om förtroendet för media, om saklighet, om hur media hanterar sådant som invandring och Corona och om medierna tar sig på lite för pompöst allvar ibland?

2020-05-17
Länk till avsnitt

Widar möter - Andreas Norlén (avsnitt 19)

Andreas Norlén har ännu inte varit riksdagens talman i ens två år. På den korta tiden har han dels hunnit med att leda Sveriges längsta regeringsbildning någonsin. Och nu leder han riksdagsarbetet under Coronapandemin; också det en ny erfarenhet i parlamentet. Norléns förmågor prövas verkligen!

Vi träffades på altanen hemma hos Andreas Norlén och hans familj i Norrköping. Vi talade om riksdagens makt, om vem av Reinfeldt eller Kristersson han skulle ha röstat på om han varit ombud då det var strid på kniven om vem av de två som skulle leda det moderata ungdomsförbundet då det begav sig och om det är så att Andreas Norlén medvetet söker sig till uppdrag och företeelser med långa historiska rötter bakåt. Vi bytte ord om Avtalslagens 36 § om oskälighet, om Fänrik Stål och om demokrati.

2020-05-10
Länk till avsnitt

Widar möter - Anwar Samuelsson (avsnitt 18)

Anwar Samuelsson arbetar som försäljningschef på Profilservice AB i Linköping. Men titlar intresserar honom inte, säger han i podden Widar Möter.

? Det är vad du gör som är intressant. Det är vad du gör på ditt jobb, i din idrottsklubb, i din familj, i politiken eller var det än är, som är viktigt för omgivningen och dig själv, säger Anwar Samuelsson.

Han har tränat Linköpings innebandylag hela vägen upp till ett silver i Elitserien. Han har flera uppdrag i kommunpolitiken i Söderköping för Moderaterna och han är en "boren säljare." I podden förs ett livligt samtal om varför begrepp som "anpassning och säljare" inte alls är värda den negativa klang som de har i vissa sammanhang och kretsar.

Coronan har skapat motgång i hans företag.

? Det är viktigt att vara ödmjuk också i motgång, säger Anwar.

2020-05-06
Länk till avsnitt

Widar möter - Camilla Lejon (avsnitt 17)

Intill alldeles nyss var Linköping en framgångsrik regionalflygplats där holländska KLM sedan många år drev en lönsam linje till och från Amsterdam. Nu står planen på marken. Men SAAB startar och landar från och till med sina JAS Gripen maskiner.

? Även om jag får hålla mig i skrivbordet när de startar så är det så härligt att se flygplan lyfta och landa, säger Camilla Lejon i podden.

Coronan har lagt en våt filt över världens flygbolag och flygplatser. Själva sinnebilden för rörlighet och snabbhet står stilla.

? Vi siktar framåt och kommer att vara på tå den dagen det blir tillåtet att flyga ut och in ur länderna igen, säger Camilla  Lejon.

Hon utstrålar kraft och distans. Och humor. Hänger det bara på henne så vinner Linköping lätt över Coronan.

2020-05-04
Länk till avsnitt

Widar möter - Sverker Wadstein (avsnitt 16)

Samtalsterapeuten Sverker Wadstein arbetar utifrån en teori om att det i alla relationer finns de tre dramadrivande rollerna Förövare, Offer och Räddare. I podden Widar Möter förklarar Wadstein likheterna mellan till exempel relationerna i ett parförhållande, mellan Sverigedemokraterna och de andra partierna och i dagens Coronasamhälle.

? Strax efter valet 2010 då SD kom in i riksdagen skrev jag en artikel i Aftonbladet där jag varnade för att de andra partierans politiker uppträdande skulle kunna leda till att SD fördubblades till nästa val. Jag hade fel; SD växte ännu mer än så, säger Sverker Wadstein. 

Han har hunnit med mycket hittills i livet. Fordonsmekaniker i botten. Frikyrkopastor, kommunalråd, författare, terapeut och bondson. Och han är rolig och klok.

2020-04-28
Länk till avsnitt

Widar möter - Johanna Palmér (avsnitt 15)

Johanna Palmér körde två maratonlopp samtidigt. Dels som vd för Östsvenska Handelskammaren. Dels som mamma till en flicka som föddes med en svår hjärnskada.

? Jag tufsades till av livet men kom ut som en klokare och mer medveten person, säger hon i podden Widar Möter.

Nu arbetar hon som styrelseproffs i små och stora bolag. Och har mer luft i kalendern än förut.

? Jag vill tala om vad Coronan gör med vår omvärld och med vår invärld, säger Johanna Palmér.

Och det gör vi. Samtalet rör sig mellan bibeltexter, funderingar på om "naturen slår tillbaka", diskussioner om huruvida det är mänskligt att vara dysfunktionell och om den märkliga sjukdom som tycks drabba många män i min ålder och uppåt. Och vi talar om det här med framgång. 

2020-04-22
Länk till avsnitt

Widar möter - Eva-Britt Sjöberg (avsnitt 14)

Eva-Britt Sjöberg är kommunalråd för Kristdemokraterna i den Kvartett som leder Norrköping sedan valet 2014. 

Hon kom till politiken från ett administrativt arbete inom skolan. Efter valet 2010 blev hon "övertalad" att sitta i Vård- och omsorgsnämnden för KD och hon blev senare under mandatperioden även oppositionsråd för partiet. Under sina första år som kommunalråd var hon ansvarig för äldreomsorgen i kommunen.  Ett stort och konfliktfyllt område.

? Jag är nog ganska trygg i mig själv. Känner jag att jag har gjort mitt bästa och att jag tror på det vi står för så är jag inte orolig för kritik och konflikter, säger Eva-Britt Sjöberg i Widar Möter.

Nu är hon bland annat ansvarig för försörjningsstöd där Coronakrisen väntas öka behovet av socialbidrag.

? Vi rustar för det, säger Sjöberg.

2020-04-16
Länk till avsnitt

Widar möter - Martin Modéus (avsnitt 13)

Det har funnits biskopar i Linköping i uppemot 1000 år. Dagens biskop Martin Modéus har därför ett anrikt uppdrag. Han är också historiskt bevandrad, beläst, bildad och välutbildad. ´Men i podden Widar Möter märks det tydligt att Martin Modéus framförallt är här och nu. Han är inte "blyg" inför att tala om Gud och Jesus. Han är inte rädd för att uppfattas som vare sig "radikal eller konservativ." Humorn och distansen är lika närvarande som allvaret och intensiteten.

Podden utvecklas till ett sökande samtal om andlighet, om ledarskap, om svaghet och om traditionernas och riternas betydelse för människor.

? Påsken är en helg som i sig själv knyter samman vandringen mellan död och liv och mellan liv och död. En vandring som blir extra påtaglig i Coronatiden, säger biskop Martin i podden.

2020-04-10
Länk till avsnitt

Widar möter - Lars Stjernkvist (avsnitt 12)

Lars Stjernkvist (S) är kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Han är en erfaren människa och politiker som varit med om mycket. Men Coronakrisen slår allt, säger han i podden.

? Kriser gör något med alla människor. En del kliver fram och tar ansvar medan andra trivs bättre i sitt trygga lilla hörn, säger Stjernkvist.

? Jag trodde ju aldrig att jag skulle sitta i helt prestigelösa samtal om mycket svåra vägval i politiken tillsammans med SD: s gruppledare Darko Mamkovic och V: s gruppledare  Nicklas Lundström, men det är vad som pågår nu i Norrköping, säger Stjernkvist.

? Vi har reserver i kommunen så vi klarar utgifterna i år. Men slår arbetslösheten till med stor kraft så kommer allt och alla att pressas, säger Stjernkvist.

2020-04-06
Länk till avsnitt

Widar möter - Karin Jonsson (avsnitt 11)

Karin Jonsson är kommunalråd för Centerpartiet och styr i Norrköping tillsammans med S, L och KD.  I Widar Möter bjuder hon på inblickar i heta kommunala tvister. Den som tror att det är en lätt sak att ersätta en gammal gångbro över Strömmen med en ny gångbro; den tror fel. Karin Jonsson har att hantera medborgaropinioner, länsstyrelser och domstolar i saken. Lärorik och underhållande lyssning utlovas. Förhandlingarna om Vägföreningarnas vara eller inte vara firar 50-årjubileum i år, säger Karin Jonsson. Saken är komplicerad oh sammansatt. Karin Jonsson reder ut.

Det går bra för Norrköping, säger Karin Jonsson. I politiken går det bra eftersom det är ?fyra vuxna personer i rummet?, säger hon.  Hon är inte särskilt orolig för Coronaviruset som sådant. Däremot kan de ekonomiska påfrestningarna bli stora i samhället.

?Och tänk om 40 procent av de som arbetar inom äldreomsorgen skulle bli sjuka; då fick vi verkligen tänka om och tänka nytt?, säger Karin Jonsson.

Hon är inte så mycket för det ?fluffiga? i politiken.

?Jag är mer pang på rödbetan?, säger Karin Jonsson i Widar Möter.

2020-03-18
Länk till avsnitt

Widar möter - Hans Stigsson (avsnitt 10)

Hans Stigsson är politisk redaktör på NT. Han har skrivit på ledarsidan i NT i tjugo år. Stigsson har absolut inget emot att jag presenterar honom som en "rejäl högerman".? Jag är en klassisk moderat. Det har jag alltid varit. Jag har stått fast vid det när andra har blivit nya moderater, säger Hans Stigsson i podden.Han är kritisk till hur regeringen i allmänhet och Stefan Löfven har hanterat Corona krisen. ? Så mycket kunde ha skett redan i januari. Det här är en allvarlig kris i samhället. Även om så få som endast tio procent av svenskarna blir smittade så kan det leda till att 10 000 människor dör, säger Hans Stigsson.Han håller med om att Moderaterna kanske saknar den där "maktgenen" som Socialdemokraterna har.? Men jag tror ändå att vi har en moderat statsminister efter nästa val!

2020-03-12
Länk till avsnitt

Widar möter - Mia Sköld (avsnitt 9)

Miljöpartiet har tre av de 85 platserna i Norrköpings folkvalda fullmäktige. Mia Sköld är ledare för den lilla gruppen. Miljöpartiet nationellt är inte så mycket större utan klarade sig med nöd och näppe vid riksdagsvalet 2018. Men det lilla Miljöpartiet sitter i regeringen med S.Mia Sköld säger i Widar Möter att hon inte är helt nöjd med regeringsställningen. Hon anser att de som styr borde styra i majoritet. Det gäller också i Norrköping. De fyra partier - S, L, C och KD - som styr i kommunen har inte majoritet. Det borde de ha tycker Mia Sköld.Hon beskriver sig som en som inte tillhör "vänsterfalangen" i partiet utan ser sig snarare som liberal, säger hon i Widar Möter. Hon tror inte det är bra att MP tvingar folk att välja mellan "klimatet och resten av livet."

2020-03-05
Länk till avsnitt

Widar möter - Kaisa Karro (avsnitt 8)

Kaisa Karro är socialdemokrat och regionstyrelsens ordförande i Östergötland. I Widar Möter får hon frågor om hur det ska gå för socialdemokratin? Finns det någon botten för när opinions- och valresultaten inte kan sjunka lägre?Kaisa Karro är en av enbart nio S-ordföranden som finns kvar i landets regioner och är således en ledande S-politiker. Lyssna på vad hon säger om Stefan Löfven. Bör han avgå? Eller borde han istället satsa mer rejält och fullt på att bygga en regering som liknar den som Kaisa Karro har i Östergötland; det vill säga en samregering med Liberalerna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet?

2020-02-28
Länk till avsnitt

Widar möter - Juno Blom (avsnitt 7)

Den tidigare hedersvåldsutredaren, Norrköpingsbon, riksdagsledamoten och partisekreteraren för Liberalerna Juno Blom är gäst i avsnitt 7. De talar om hur det gick till när hon inför riksdagsvalet 2018 plötsligt stod etta på Östgötaliberalernas riksdagslista. Gick hon där på hedersvåldskontoret på Länsstyrelsen i Linköping och var smygliberal tro? Och hur går arbetet som partisekreterare? Liberalerna tycks ha parkerat under riksdagsspärren; vad göra? Hör Juno Bloms tankar om detta. Widar föreslår att regeringen och L och C bör se sitt Januariavtal som en "maktformel" vars innehåll kan ändras. Vad tycker Juno Blom om det? Och varför vill hon utmana föräldrarätten? Och går det vara hoppfull utan att bli fjantoptimistisk?
2020-02-25
Länk till avsnitt

Widar möter - Helen Andersson Molina (avsnitt 6)

Helen Andersson Molina är ortoped och överläkare på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Hon var med och startade Vrinnevilistan som gjorde succé i valet 2006. ?De lyssnade inte på våra protester mot vad de ville göra med sjukhuset så vi startade ett parti?, säger Andersson Molina  i Widar Möter. Nu har hon varit i Gaza för organisationen Läkare utan gränser. Snabbt drogs hon in i politiken även i Gaza. ?Politik handlar om pengar och makt här som där?, säger Andersson Molina i Widar Möter. Hon hotade med att åka hem i förtid om de inte lyssnade på henne. ?Min politik fungerar lika bra på arabiska som på svenska?, säger Helen Andersson Molina.

2020-02-20
Länk till avsnitt

Widar möter - Darko Mamkovic (avsnitt 5)

Darko Mamkovic; gruppledare för Sverigedemokraterna i Norrköping gästar podden Widar Möter. Den 5 februari polisanmälde han Norrköpings Stadsmuseum för utställningen ?Medlöperi och motstånd? på grund av att sverigedemokrater av idag visas upp i utställningen på ett sådant sätt att de enligt honom klumpas ihop med nazismen på 1930- och 40-talen. ?En fin och viktig utställning har kapats av aktivism?, säger Mamkovic i podden. Den bild som SD har kritiserats mest har plockats ner. ?Men det finns fler och större frågor att diskutera med utställningen?, säger Darko Mamkovic i Widar möter. Precis när podden spelats in meddelar Stadsmuseet att den nedtagna bilden nu har satts upp igen. ?Nu kommer polisanmälningarna att hagla?, säger Darko Mamkovic till Folkbladet.

2020-02-16
Länk till avsnitt

Widar möter - Nicklas Lundström (avsnitt 4)

Nicklas Lundström om att V:s mål är att sitta i regering, om att partiet behöver bli folkligare, om samarbetet med de socialkonservativa i riksdagen, om att Lars Stjernkvist har ?kommit undan för lätt? i Norrköping och om vem som nog blir vald till ny partiledare om hon vill.

2020-02-09
Länk till avsnitt

Widar möter - Reidar Svedahl (avsnitt 3)

Entreprenören, företagaren, föreläsaren, norrmannen Reidar Svedahl ville rädda Strömparken i Norrköping från bebyggelse 2014. Ett, tu tre stod han vid 59 års ålder som politisk debutant överst på dåvarande Folkpartiets valsedel och pang bom så  blev han kommunalråd med Lars Stjernkvist som Kommunstyrelsens ordförande. Och på den vägen är det. Hör Reidar Svedahl tala om makt, om vad tre liberaler i en bil talar om, hur han tycker det går för Nyamko Sabuni som partiledare och om hur länge har tror att Januariavtalet håller i riksdagen. Under de cirka sexton minuter som Widar Möter pågår så avslöjar Reidar Svedahl även varför han tycker att Naturskyddsföreningen har för mycket att säga till om när det ska byggas vindkraft i Norrköping.

2020-02-05
Länk till avsnitt

Widar möter - Sophia Jarl (avsnitt 2)

Sophia Jarl, oppositionsledare för M i Norrköping i Widar Möter om hur M ska ta makten i Norrköping, om att hon självklart talar med SD, om hedersvåld och slöjor, om tårarna på partistämman och om varför hon vill stänga en skola i Norrköping.

2020-01-30
Länk till avsnitt

Widar möter - Lars Stjernkvist (avsnitt 1)

Hör Lars Stjernkvist och Widar diskutera om varför det skjuts och sprängs så mycket i Sverige och Norrköping, om S och MP borde bryta upp från regeringssamarbetet, om hur S och SD ska hantera sin relation, om Januariavtalet, om det politiska styret i Norrköping och hur länge ska Lars Stjernkvist egentligen sitta kvar som kommunstyrelseordförande i Norrköping?

2020-01-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.