Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Eftermiddag i P3

Eftermiddag i P3

Ditt sällskap, överallt. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

sverigesradio.se/eftermiddagip3

Avsnitt

Dramatiska bachelor och vardagsfillo med Lotta Lundgren och Dag Tolstoy

Vi pratar om den amerikanska realityserien The Bachelor som i vanliga fall är full med dramatik men i senaste säsongen nått en all time high! Det bjuds på rasismskandaler, programledare som hoppar av och tittarstorm. Amat Levin, en kanske lite oväntad Bachelor-fan, tar oss igenom vad som har hänt. Dessutom sparkar vi, som vanligt på torsdagar, in dörren till vardagsfilosofiska rummet. Dagens filosofer är Lotta Lundgren och Dag Tolstoy.

2021-03-04
Länk till avsnitt

Vuxenskäll, kidnappade hundar och Hannas look-alike

Hanna har nyligen blivit utskälld av Arga snickaren och vi snackar om det sjuka att få skäll som vuxen. Edvin Törnblom vickar för Djur-Ted och berättar om kidnappningen av Lady Gagas hundar där en hundvakt blev skjuten! Dessutom har Christopher upptäckt Hannas äkta look-alike.

2021-03-03
Länk till avsnitt

Grattis Sundsvall, pizza-hacks och Malcolm & Marie

Vi fortsätter fira svenska städer som fyller 400 år i år och nu har det blivit Sundsvall tur! Vi ringer upp Sundsvalls stolthet Hanna Persson, aka Hanapee. Linnea efterfrågar "orientdressing" och vegetariska pizza-hacks, Emma har talat ut i Veckorevyn och vår tv-expert Linus Fremin ger sin take på filmen Malcolm & Marie. Dessutom börjar det eventuellt brinna mitt under sändning!

2021-03-02
Länk till avsnitt

Garplinds instabeef, Golden Globes och historiskt kn*ll

Christopher är sur på P3:s instagramkonto, Emma avslöjar hur hon och familjen kategoriserar avföring och vi förolämpar Piteå. Vår P3-kollega Assia Dahir går igenom nattens Golden Globes och arkeologen Jonathan Lindström lär oss om sexets historia. Hur lågs det på forntiden och hur har man sett på sexualitet genom historien?

2021-03-01
Länk till avsnitt

Kändisars "notes app apology? och vardagsfilosofiska rummet

Effie Karabuda berättar om gamingvärldens nya gayikon. Poeten Elis Monteverde Burrau pratar om fenomenet kändisar som pudlar eller förklara sig med hjälp av mobilens anteckningsapp (där man skriver några rader och slänger upp en skärmdump på sina sociala medier). Har det blivit så stort att det numera borde räknas som en egen litterär genre? Vi öppnar även upp vårt vardagsfilosofiska rum som idag gästas av Tony Irving och Nanna Olasdotter Hallberg.

2021-02-25
Länk till avsnitt

Hannas potta, björnfest och operans folkliga comeback

Hanna och Christopher försöker närma sig operans värld med hjälp av musikvetaren Nicholas Ringskog Ferrada Noli. Ted är tillbaka igen med Fru Larsson till Hannas stora glädje och Christophers stora skräck. Dessutom avslöjar Hanna att hon fortfarande använder potta - vilket väcker en del frågor.

2021-02-24
Länk till avsnitt

Bajsnödig på loppis och vi firar 400-åringen GBG

Linnea introducerar Emma och Christopher för loppisbajsnödighet, det vill säga att bli så exalterad över något att du helt enkelt måste lätta på trycket. Göteborg fyller 400 år i år så vi ringer upp GP:s kulturchef Björn Werner som tycker att fler göteborgare borde läsa in ljudböcker. Vi bjussar också på en never before-told GBG-historia från ingen mindre än Linnea Wikblad, grattis Göteborg!

2021-02-23
Länk till avsnitt

Influencers vita snus, att spå Kimyes skilsmässa och Cecilia Düringer om drottning Hedvig Eleonora

Babs från P3 Nyheter kommer och pratar om kritiken mot influencers som gör reklam för "vitt snus", vår kollega och spådam Margret Atladottir berättar hur hon visste att Kimye skulle skiljas före alla andra och Cecilia Düringer från P3 Historia kommer och pratar om drottningen Hedvig Eleonora.

2021-02-22
Länk till avsnitt

En kidnappad prinsessa, generationskrig och kissa i duschen

Babs från P3 Nyheter berättar om prinsessan Latifa som hålls fången i Dubai av sin pappa. Ingrid Altino har listat de stora skillnaderna mellan Millenials och Generation Z. Vi öppnar även upp det vardagsfilosofiska rummet med Amelia Adamo och Hampus Nessvold. Det blir allt från bekännelser om kiss i offentliga duschar till att inte göra slut med en person för att den bjuder på dyra resor.

2021-02-18
Länk till avsnitt

Musik från när vi var 14, djur-mor och så botar du din djurfobi

Inspirerade av en forskningsstudie som slog fast att musiken vi lyssnar på när vi är 14 är med oss resten av våra liv, tar vi trip down music memory lane. Hur lät musiken som präglade Hanna och Christophers 14-åriga jag. Djur-Ted är tillbaka och har med sig grodan Håkan som hjälper personer med djurfobier. Vi ringer upp Teds mamma Marianne som berättar om hur Ted var som ett djurgalet barn. Dessutom ansluter SVT:s Henrik Ekman som just släppt ett nytt program om apor.

2021-02-17
Länk till avsnitt

Semlos, Sharenting och familjen Kardashian

Linnea, Christopher och Emma imploderar nästan när vi firar fettisdag med Camilla Hamid som introducerar oss för semel-langos, aka semlos! Babs från P3 Nyheter berättar om en ny fransk lag som kan straffa föräldrar som använder sina barn som influencers för att tjäna pengar. Ska våra svenska influencers vara oroliga för att en liknande lag dyker upp i Sverige? Dessutom sammanfattar vi senaste tidens drama kring familjen Kardashian med Paparazzipoddens Michelle Hallström. Varför är folk arga på Kims trosor, är North framtidens stora konstnär och ska Kim och Kanye skiljas?

2021-02-16
Länk till avsnitt

Christophers norska påbrå, tv-nostalgi och är mode ute?

Christopher, Emma och Linnea inleder veckan med att prata om modets dalande status 2021 tillsammans med kulturjournalisten Kristofer Anderson. Vi kan inte riktigt släppa Christophers norska bakgrund och kräver mer inlevelse när han avar norska låtar och artister. Dessutom pratar vi tv-serienostalgi med tv-kritikern Linus Fremin.

2021-02-15
Länk till avsnitt

Sopberget som inte slutar brinna och rekord i dålig moral

Christopher och Hanna får besök av Erik Glaad från P3 Nyheter som berättar om ett sopberg i södra Stockholm som har brunnit sedan december förra året! Det är återigen dags för Vardagsfilosofiska rummet. Johanna Nordström och Johannes Cakar ställs inför etiska dilemman och den här veckan kan vi ha slagit rekord i dålig moral!

2021-02-11
Länk till avsnitt

Gal-tan skalan, vaktelbebisar och sniglar med järnskal

Det cirkulerar en Gal-tan-karta på Instagram med svenska influencers och vi försöker förstå vad den betyder. Vad är Gal-tan för något och är dessa influencers placerade på ett korrekt sätt? Till vår hjälp tar vi in SVT:s politiska kommentator Mats Knutsson och vår researcher Ingrid Altino. Djur-Ted är tillbaka och med sig har han inte bara en vaktelhona utan också hennes sex dagar gamla vaktelkycklingar! Vi lär oss också att hundar får panik av lammkött och att det finns supersniglar med skal gjorde av järn!

2021-02-10
Länk till avsnitt

Oscar och Amanda från Tunna blå linjen och vad är grejen med Clubhouse?

Emma är på sprudlande humör och Christopher vet inte var han ska ta vägen när skådisarna Oscar Töringe och Amanda Jansson, mer kända som poliserna Magnus och Sara i Tunna Blå linjen, kommer till studion. Vi dyker in i Clubhouse som varit på allas läppar de senaste dagarna. Assaad Daoudi leder ett dejtrum på appen, något som blivit väldigt populärt och kommunikatören Casper Törnblom siar i om appen bara är en fluga eller här för att stanna.

2021-02-09
Länk till avsnitt

Försvunnen bil, weird Mello-texter och nya Britney-dokumentären

Linnea bokstavligen ramlar in i studion och berättar att hennes bil är försvunnen! Friend of the show Edvin Törnblom sammanfattar helgens Mello och har med sig några klassiska textrader från Mellolåtar genom åren. Vår favoritlärare i historia, Cecilia Düringer lär oss om Malinche. Vi ringer också upp USA-korren Roger Wilson och pratar största snackisen i USA just nu, en ny dokumentär om Britney Spears.

2021-02-08
Länk till avsnitt

Framtidens semester, Golden Globes kan dra åt helvete och Vardagsfilosofiska rummet

Assia Dahir tar oss igenom Golden Globes-nomineringarna och överraskningen att den omtalade serien I May Destroy You inte fick en enda nominering. Vi spanar framåt mot ljusare tider och trendiga semestrar tillsammans med reseexperten Lottie Knuttson. Dessutom öppnar vi upp vardagsfilosofiska rummet igen, den här gången med Veckorevyns Irena Pozar och SVT:s Jan Helin.

2021-02-04
Länk till avsnitt

Kakelfärg, kända apor och Lil Waynes benådning

Michael Jackssons schimpans Bubbles, lilla Darwin som sprang lös på Ikea och Marcel som slog igenom i Vänner. Idag pratar vi om kända apor tillsammans med Djur-Ted! Musikjournalisten Hanna Frelin berättar om rapparen Lil Wayne som hamnat på tapeten igen på grund av att han benådades av Trump. Och vår egen Hanna Hellquist fortsätter renovera skiten ur sitt hus i Grums, nu har hon gått över till badrummet.

2021-02-03
Länk till avsnitt

Vaccinbråk, får man säga gumman? och ?It?s a sin? med Linus Fremin

Vi pratar om vaccinationsläget i Sverige med P3 Nyheters Erik Glaad, Linnea undrar om det är okej att kalla 90-åringar för "gumman" och tv-kritikern Linus Fremin snackar om den brittiska serien "It's a sin".

2021-02-02
Länk till avsnitt

Merkurius i retrograd, Gamestop-gate och memekontot Situationer

Varför är folk sura på meme-kontot Situationer, ska Lars Lerin skilja sig och beror allt på att Merkurius går i retrograd? Det är några av frågorna Emma och Christopher försöker få svar på idag. Dessutom kommer ekonomijournalisten Gunnar Harrius och vår spelexpert Effie Karabuda till studion och förklarar Gamestop-gate där Redditanvändare kuppade mot Wall street.

2021-02-01
Länk till avsnitt

Skryt i bokhyllan, så blev Tunna blå linjen verklighetstrogen och vardagsfilosofiska rummet

Efter en skakig start med lite klassisk vuxenmobbning börjar Christopher, Hanna och Linnea prata om böcker man aldrig någonsin kommer läsa men som ser bra ut i bokhyllan. Vi pratar om den tokhyllade serien Tunna blå linjen tillsammans med Jimmy Endelay, en skådis och polis som hjälpt göra serien verklighetstrogen. Det är även dags för vardagsfilosofiska rummet den här gången med Hannah Widell och Christoffer Nyqvist.

2021-01-28
Länk till avsnitt

Internetaktivist från arabiska våren och djuronsdag med djur-Ted!

Det har gått 10 år sen arabiska våren och i samband med det så har Rosa Fernandez gjort en P3 Dokumentär om upploppen. Vi har bjudit in henne och internetaktivisten Christopher Kullenberg, som hjälpte till att sprida internet när den stängdes av, till studion. Sen blir det självklart djuronsdag med djur-Ted som har med sig vandrandepinnar! Garplind läser också upp en lista han gjort kring vilka husdjur han tror han varit populära under olika årtionden.

2021-01-27
Länk till avsnitt

"Drivers license", ikoniska moments från svenska galor och så minns vi Lars Norén

För lite mer än 2 veckor sen så släppte Olivia Rodrigo sin debut singel och sen dess har låten toppat nästan alla exciterande listor! Hanna Frelin besökte oss för att prata om just detta! Vi fick även besök av Kristofer Andersson och Assia Dahir som kom för att prata om ikoniska gala moments i Sverige. Under sändningen nåddes vi av nyheten om Lars Noréns bortgång och det blev prat om hur vi minns den svenske dramatikern och poeten.

2021-01-26
Länk till avsnitt

Defekta kopparspiraler, populära Lupin och nittiotalets inredning som är tillbaka!

P3 nyheter har gjort en kartläggning av defekta kopparspiraler, vi får besök av Elsa Henriksdotter som berättar mer om de! Tv-kritikern Linus Fremin kommer också förbi för att prata om den nya franska, super populära, serien Lupin. Slutligen blir de nittiotals inredning med inredningsexperten Gustav Broström, ett ämne som Emma & Linnea känner starkt för!

2021-01-25
Länk till avsnitt

Lady Gagas framträdande, Bernie Sanders som meme och vardagsfilosofiska rummet!

Vi börjar showen med att ringa upp Edvind Törnblom som recenserar Lady Gagas framträdande under Joe Bidens installation. Under samma tillfälle blev även Bernie Sanders en viral meme och för att snacka mer om de så tar vi hjälp av meme-queen Assia Dahir! Sen blir de självklart Vardagsfilosofiska rummet med inga mindre än PAOW och OISIN CANTWELL!

2021-01-21
Länk till avsnitt

DJUR-ONSDAG med Ted och Farmen-Wincent och uppsnack inför installationen av Joe Biden!

Det är djur-onsdag och då är såklart DJUR-TED med! Vi har även med Farmen-wincent för lite extra expertis. Sen blir det lite snack med våra USA korrar och P3 Nyheter om installationen av Joe Biden!

2021-01-20
Länk till avsnitt

Dua Lipas kärlek för mjölk och kläderna i hyllade Bridgerton!

P3 musikdokumentär har släppt ett avsnitt om Dua Lipa och vi har med Hanna Frelin för att prata om Dua! Sen kommer Vendela Lundberg & kostymören Sanna Nyström för att prata om kläderna i hyllade bridgerton, är dom real or not?

2021-01-19
Länk till avsnitt

Raseri kring kändisfester, ikonen Ester Blenda Nordström och den den osexiga folkdräkten.

Siri Hill från P3 Nyheter kommer för att uppdatera oss lite om Aleksei Navalnyj. Sen blir det kändisskvaller och coronafester med skaparen bakom kontot kändisarkommenterar, Stina Jepson! Cecilia Düringer kommer också och berättar om nya P3 Historia. Slutligen rasar Garplind över hur Sverige ännu en gång skämt ut sig.

2021-01-18
Länk till avsnitt

Vardagsfilosofiska rummet v 2

Christopher och Hanna är redo att ställa fotografen Bingo Rimérs och kändisexperten Michelle Hallströms moraler mot väggen i vårt vardagsfilosofiska rum.

2021-01-16
Länk till avsnitt

Wikipedia fyller 20 år och moraliska dilemman med Bingo Rimér och Michelle Hallström

Vi firar att allas go-to-site Wikipedia firar 20 år! Christopher, Hanna och Linnea ringer upp Sofie Jansson, en sann Wikipedian som redigerat artiklar sen tidigt 2000-tal. Dessutom är det återigen dags för Vardagsfilosofiska rummet som idag gästas av två riktigt omoraliska själar, fotografen Bingo Rimér och kändisexperten Michelle Hallström.

2021-01-14
Länk till avsnitt

Raset i Norge och djuronsdag at its finest med tenrek i papperskorg och kokta katter

Hanna, Christopher och Linnea snackar om kokta katter med Djur-Ted, en tenrek ramlar ner i papperskorgen och vi ringer upp Gris-Gabbi för att snacka hypen kring minigrisar. Sara Sundberg från P3 Nyheter gästar och pratar om sin nya dokumentär om raset i Gjerdrum.

2021-01-13
Länk till avsnitt

Jakob Hellmans comeback och slippa psykbryt under pandemin

Emma och Christopher får sällskap av musikjournalisten Hanna Frelin som pratar om Jakob Hellmans efterlängtade comeback. Dessutom, hur undviker man att få ett psykbryt när man varje dag matas med att allt är på väg att gå åt helvete? Psykologen Siri Helle hjälper oss med hur vi ska hantera att leva genom historiska världsomvälvande händelser så som vi gör nu.

2021-01-12
Länk till avsnitt

Fylleköp, gangsterrap-debatten och SATC:s återkomst

Emma har köpt en skitdyr matta på avbetalning när hon var lite full vilket får oss att efterlysa era konstigaste fyllköp. Det visar sig bestå av både kaniner och kisstrattar! Musikjournalisten och ena hälften av P3 Klubben, Kristofer Andersson sammanfattar debatten om gangsterrap som blossat upp efter att en känd svensk artist blivit häktad för stämpling till människorov. Vi gästas även av Aki från Labyrint som ger sin syn på så kallad gangsterrap. Dessutom kommer tv-kritikern Linus Fremin och pratar om rebooten av Sex and the city - den här gången utan Samantha!

UPPDATERING: Cirka 20 sekunder av programmet är bortklippt på grund av felaktiga uppgifter.
2021-01-11
Länk till avsnitt

Vardagsfilosofiska Rummet V.1

Det är ny premiär för vardagsfilosofiska rummet och 2021s första gäster är inga mindre än Anis Don Demina och Babben Larsson! Det presenteras även ett helt nytt segment som heter "är det så fel?". Vardagsfilsofiska rummet sänds varje torsdag kl 16.00 i Eftermiddag i P3!

2021-01-09
Länk till avsnitt

Caroline Kernen om läget i USA och ny premiär för Vardagsfilosofiska rummet!

Vad är det egentligen som har hänt i USA och vad betyder det för framtiden? P3s egna korre Caroline Kernen besöker oss för att berätta! Sen blir det ny premiär för Vardagsfilosofiska rummet där det nya segmentet "är det så fel?" presenteras! Rummet gästas av inga mindre än Anis Don Demina och Babben Larsson!

2021-01-07
Länk till avsnitt

Serier att se framemot, bajshistorier och djur-Ted!

Denna onsdag fick vi besök av Linus Fremin som är tv-kritiker! Han kom för att berätta vad vi har att se fram emot tv-serie och filmmässigt 2021. Sen kommer djur-Ted förbi i vanlig ordning och denna gång har han med sig två papegojor! Det blir även lite snack om pinsamma bajshistorier :)

2021-01-06
Länk till avsnitt

Nanna Olasdotter Hallberg om trendspaningarna och Hanna Frelin om Michael Jackson!

Idag fick vi besök av kulturproffset Nanna som kom för att recenserar kulturpersonligheternas trendspaningar inför 2021. Sen kom Hanna Frelin och berättade om senaste avsnittet av P3 Musikdokumentär där huvudpersonen är ingen mindre än Michael Jackson!

2021-01-05
Länk till avsnitt

Edvin Törnblom om trender och Cecilia Düringer om Julius Caesar!

Idag gästas vi Edvin Törnblom som har med sig tre sociala medier-trender som han tror kommer slå stort under 2021! Cecilia Düringer från P3 Historia kommer också för att prata om de nya avsnittet om Julius Caesar!

2021-01-04
Länk till avsnitt

Nyårsafton med Mark Levengood och Julia Lyskova!

Hanna Hellquist och Christopher Garplind håller dig sällskap under nyårsafton! Mark Levengood besöker studion och bjuder på ett fint nyårstal, sen kommer Julia Lyskova förbi och gör en tvist på filosofiska vardagsrummet!

2020-12-31
Länk till avsnitt

Shoppande ministrar, ödlor, hundar och fyrverkerier!!

Vi får besök av Mats Knutsson som reder ut Stefan Löfvens besök på gallerian och vad det betyder för hans politiska karriär framåt! Sedan blir det djuronsdag fullt ut när Ted kommer förbi och visar upp sina två nya ödlor! Vi ringer också upp hundpsykologen Caroline Alupo för att prata hundar vs. fyrverkerier!

2020-12-30
Länk till avsnitt

Tidstypiska kök med Cecilia Björk och kändisskvaller med Tramsfrans och Michelle från Paparazzipodden!

Arkitekten Cecilia Björk gästar för att prata om boken Tidstypiska Kök och Bad som handlar om hur tiden vi lever i påverkat vårt hem! Sen blir de kändisskvaller med Tramsfrans och Michelle från Paparazzipodden!!

2020-12-29
Länk till avsnitt

Dom nyaste orden, coronavaccinet och Kim Jong-Un!!!

Hanna och Christopher går igenom listan över 2020s nya ord. Sen kommer Alma från P3 Nyheter och berättar lite mer om Vaccinet och slutligen besöker Vendela, från P3 ID, oss och pratar om nya podden om Kim Jong-Un!

2020-12-28
Länk till avsnitt

Julafton och filosofiska vardagsrummet!

Hanna Hellquist, Jörgen Lötgård och Linnea Wikblad håller dig sällskap under julafton med massa julsnack om firande, presenter och massa annat! Det blir även filosofiska vardagsrummet med två nya radioröster!

2020-12-24
Länk till avsnitt

En riktigt dålig jul, Petra Mede och internet-året 2020!!!

Vi och lyssnarna delar med oss av minnen från en riktigt dålig jul innan Petra Mede kommer in i studion och berättar om sin nya bok! Sen blir de snack om internet-året 2020 och till vår hjälp har vi meme-experterna Assia och Assad!

2020-12-23
Länk till avsnitt

Cher, Nigellas Jansson-hyllning och årets mattrender med Dante Zia

Hanna, Oscar och Linnea reder ut Chers ikonstatus och musikaliska resa tillsammans med P3 Musikdokumentärs Hanna Frelin. Linnea golvas av Nigellas ansjoviskunskap och så summeras matåret 2020 med Dante Zia.

2020-12-22
Länk till avsnitt

Danska zombieminkar, rimstuga med Henrik Dorsin och Hannas julklapp från Marcus Berggren

Hanna och Oscar får besök av ingen mindre än Henrik Dorsin som kommer till studion för att hjälpa lyssnarna med deras julrim. Dessutom gör vi en djupdykning i den danska minkskandalen tillsammans med P3 Nyheters Lova Nyqvist Sköld.

2020-12-21
Länk till avsnitt

Myndigheters sms, historiska hundar och quiz

Hana och Jörgen pratar om Folkhälsomyndighetens sms om corona med P3 Nyheters Palmira Koukkari Mbenga och blir quizzade i historia av Cecilia Düringer från P3 Historia.

2020-12-14
Länk till avsnitt

Det bästa med Hanna och Jörgen vecka 49

Klimatkorren Edvin Törnblom recenserar Dagens Nyheters nummer med Greta Thunberg som gästande chefredaktör och stylisten Nadja Kandil gästar för att berätta om coronamode. Oscar ringer dessutom upp sin bror Isac Zia för att be honom försvara plagget frack. I det filosofiska vardagsrummet möts Mattias Svensson och Linda Skugge.

2020-12-12
Länk till avsnitt

Samla på änglar, filosofiska vardagsrummet och Sverigies alkoholpolitiska historia

Chrristopher, Linnea och Hanna gästas av debattören och författaren till boken Så roligt ska vi inte ha det, Mattias Svensson, för att diskutera Sveriges alkoholpolitiska historia. Senare i sändning stiger han in i det vardagsfilosofiska rummet med skribenten och författaren Linda Skugge. Hanna berättar att hon börjat samla på änglar och Christopher delar med sig av en anekdot om när han råkade ge en mycket gammal man sparken på grund av tvivelaktig hantering av livsmedel.

2020-12-10
Länk till avsnitt

Dolly Parton, en råtta som heter Fendi och etikett kring döda djur

Linnea, Jörgen och Hanna pratar med Hanna Frelin från P3 Musikdokumentär om ikonen Dolly Parton. I djuronsdag med Ted pratas det om bra djurnamn (Ted är stolt över råttnamnet Fendi) och reglerna ser ut kring döda djur. Hur snabbt får man köpa nytt? Och FÅR man döpa det till samma namn som förra?

2020-12-09
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.