Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Körkortsljudfrågor

Körkortsljudfrågor

Plugga körkortsfrågor med ljud med körkortsljudfrågor. Välj avsnitt med antal frågor och lyssna på frågan med tillhörande svar. Nya avsnitt med olika frågor laddas upp varannan vecka.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

Korkortssidan.se

Avsnitt

21. Vilka ska göra anmälan om ägarbyte?

Vilka ska göra anmälan om ägarbyte? Varför är det farligt att backa när det finns barn i närheten? På hur långt avstånd ser man människor med reflex? Vilka ämnen i avgaserna bidrar med till växthuseffekten? Vad stämmer om katalysatorn? När är risken för fartblindhet störst? Får man flytta en bil från en olycksplats? Behöver man byta destillerat vatten på bilbatterier? Försurar avgaser från bensindrivna bilar naturen?
2020-03-04
Länk till avsnitt

20. Registreringsbesiktiga bilen

När ska man registreringsbesiktiga bilen? Vilka ämnen skapar katalysatorn? Vad är den vanligaste olyckan på grund av trötthet? Är unga män med om fler olyckor än unga kvinnor? Hur passerar man en järnvägskorsning? Vad är den största anledningen bakom olyckor vid halt vägunderlag?
2020-02-26
Länk till avsnitt

19. När ska man blinka i en cirkulationsplats?

När ska man blinka i en cirkulationsplats/rondell? Kan man ta höger körfil om man ska svänga vänster i en cirkulation? Vem har företräde i en cirkulation? Får fordon köra om på höger sida om jag svänger vänster på landsväg? Hur långt avstånd ska man ha till fordon framför? Vem har företräde vid hinder på vägen? Hur påverkar synen bilkörningen? Hur räknar man ut hur många meter man kör per sekund?
2020-02-26
Länk till avsnitt

18. Vad betyder siffror inom parantes?

I detta avsnitt av 10 körkortsfrågor: Vad betyder siffrorna inom parantes? Kan man dömas om man uppmuntrar någon att köra bil om de har druckit alkohol? Vad betyder polismans tecken? Får man stanna vid en gult streckad linje? Kan man bli av med körkortet om man inte följer stopplikten? Vad betyder stopplikt? Hur ser vägmärket för cykelled ut?
2020-02-25
Länk till avsnitt

17. Först på plats vid en trafikolycka - Vad ska man göra?

Nytt avsnitt av 10 körkortsfrågor är ute där vi diskuterar körkortsfrågor. Vad ska man göra om man är först på plats vid en trafikolycka? Är hårt packad snö farligt? När ska man kontrollbesiktiga bilen för andra gången? Hur många skadas svårt i trafiken varje år? Vem har företräde i ett gångfartsområde? Är det tillåtet att vända i en cirkulation?
2020-02-24
Länk till avsnitt

16. Vilka ämnen skapar katalysatorn?

Letar du efter gratis körkortsfrågor och vill klara teoriprovet? Det kan du plugga hos korkortssidan.se och titta på via 10 stycken körkortsfrågor som detta avsnitt. I detta avsnitt pratar vi bland annat om vad katalysatorn skapar för ämnen och en vanlig missuppfattning om vad katalysatorn tar bort för ämnen. Förutom det pratar vi om 9 andra körkortsfrågor. På denna kanal av korkortssidan.se så hjälper vi er med allting kring att ta körkort. På korkortssidan.se kan du plugga gratis körkortsfrågor, läsa körkortsboken gratis, göra teoriprov gratis samt lyssna på körkortsboken som ljudbok på Spotify och där poddar finns. Den heter Körkortsljudboken. Men nu säger vi välkomna till ett nytt avsnitt av 10 körkortsfrågor.
2020-02-23
Länk till avsnitt

15. Har bilen parkerat rätt?

I 10 körkortsfrågor tar vi upp 10 nya frågor från körkortsteorin som vi tillsammans med er svarar på. Bland annat kontrollerar vi om en bil har parkerat rätt i en parkeringsruta och 9 andra frågor. På denna kanal av korkortssidan.se så hjälper vi er med allting kring att ta körkort. På korkortssidan.se kan du plugga gratis körkortsfrågor, läsa körkortsboken gratis, göra teoriprov gratis samt lyssna på körkortsboken som ljudbok på Spotify och där poddar finns. Den heter Körkortsljudboken. Men nu säger vi välkomna till ett nytt avsnitt av 10 körkortsfrågor.
2020-02-22
Länk till avsnitt

14. Hur räknar man ut bromssträckan?

Vart i bilen finns det glykol? Hur räknar man ut bromssträckan? Vilket ämne i avgaserna bidrar mest till växthuseffekten? Detta och mycket mer får du lära dig i 10 körkortsfrågor!
2020-02-21
Länk till avsnitt

13. Hur räknar man ut bromssträckan?

Vart i bilen finns det glykol? Hur räknar man ut bromssträckan? Vilket ämne i avgaserna bidrar mest till växthuseffekten? Detta och mycket mer får du lära dig i 10 körkortsfrågor!
2019-12-06
Länk till avsnitt

12. Ska man köra dagen efter?

Ska man köra dagen efter man druckit alkohol? Vad består registreringsbeviset av? Vilken information finns i registreringsbeviset? Vad kan hända när man använder startkablar? Detta och mycket mer får du reda på i detta avsnitt av 10 körkortsfrågor.
2019-12-04
Länk till avsnitt

11. Hur reagerar vi på grupptryck?

Hur reagerar vi på grupptryck? Vad är körriktningsvisare? Behöver bilen ha dubbdäck om släpvagnen har det? Vilket miljöproblem skapar svaveloxid? Är den kortaste rutten alltid bäst för miljön? Detta och mycket mer pratar vi om detta avsnitt av 10 körkortsfrågor.
2019-11-29
Länk till avsnitt

10. Oljelampan lyser! Vad gör man?

Vad behöver du göra när oljelampan lyser? Måste man ha en skadeblankett i bilen? Vilka ämnen för euro 6 måste bilar uppfylla kraven för? Kan man släppa ut mindre avgaser genom sitt körsätt? Kan man dömas för att uppmuntra någon att köra bil när man vet att personen ska köra bil? Allt detta och mycket mer tar vi upp i detta av snitt av 10 körkortsfrågor.
2019-11-27
Länk till avsnitt

9. Hur gör man ägarbyte av bil? - 10 körkortsfrågor

I detta avsnitt diskuterat vi hur man gör ägarbyte av bil och 9 andra körkortsfrågor. Vem behöver du meddela ägarbytet till och när måste du ha gjort det? Allt får du reda på indelta avsnitt.
2019-11-22
Länk till avsnitt

8. När ska man kontrollbesiktigabilen?

I avsnitt nio diskuterar vi när man ska kontrollbesiktiga bilen och nio andra körkortsfrågor. Här får du svaret när man ska kontrollbesiktiga bilen första gången, andra gången och gångerna efter det. Du kan även lyssna på detta avsnitt via Podden och Körkortsljudfrågor.
2019-11-20
Länk till avsnitt

7. Återkallat körkort - 10 körkortsfrågor

I avsnitt åtta pratar vi om tio stycken nya körkortsfrågor. Vi pratar bland annat om hur man får körkort igen efter att man har fått det återkallat under prövotiden. Du kan även lyssna på avsnittet via Podden körkortljudfrågor.
2019-11-15
Länk till avsnitt

6. Hur räknar man ut reaktionssträckan? - 10 körkortsfrågor

I avsnitt sju pratar vi om tio stycken nya körkortfrågor. I detta avsnitt får du lära dig hur man räknar ut reaktionsträckan. Reaktionsträckan är sträckan man färdas från att man upptäckt en fara tills man har börjat bromsa.
2019-11-13
Länk till avsnitt

5. Vad täcker trafikförsäkringen? - 10 körkortsfrågor

I avsnitt 5 av 10 körkortsfrågor så diskuterar vi bland annat vad trafikförsäkringen täcker, hur många över 60 år som har synfel, när man måste måste märka ut en bogserlina och mycket mer.
2019-11-07
Länk till avsnitt

4. 10 frågor - Varför betalar mena fordonsskatt?

I asvnitt 4 tar vi upp 10 nya frågor och diskuterar bland annat varför man betalar fordonsskatt och vad som bestämmer hur mycket skatt man ska betala. Får barn åka bil utan bilbarnsstol? Lär dig det och mycket mer!
2019-11-01
Länk till avsnitt

3. 10 frågor - Hur minskar man bränsleförbrukningen?

I avsnitt tre av körkortsljudfrågor går vi igenom 10 frågor från korkortssidan.se. Bland annat lär vi oss vad om kan minska bränsleförbrukningen, hur många procent av de som omkommer i trafiken är män och hur många personer man får ta med sig i bilen.
2019-10-30
Länk till avsnitt

2. 10 frågor - Är stress bra & vilka däck är bäst vid vattenplaning?

I avsitt 2 tar vi upp tio frågor som behandlar allt från stress, alkohol och vilka däck som är bättre när man råkar ut för vattenplaning.
2019-10-23
Länk till avsnitt

1. 10 frågor - Lastbilar & läkemedel

I första avsnittet av 10 frågor pratar vi om lastbilar och hur snabbt de får köra, vem som ansvarar för att köra bil med läkemedel i blodet och hur man ska stanna för synskadade. Häng med!
2019-10-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.