Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Garnbaciller

Garnbaciller

Garnbaciller, marschfeber och andra autoimmuna sjukdomar. En pod om mycket stickning, lite annan slöjd, blåsmusik, och autoimmuna sjukdomar

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

garnbaciller.wordpress.com

Avsnitt

23 - Rebellbrudar och bataljoner

I det tjugotredje avsnittet pratar vi om att krascha avsnitt, patentstickning, rebellbrudar och sommarsjalar. Vi pratar om en peppig sommarmarsch i pilsernfilmsanda, magisk tvåfärgspatent, grodläten och fluffiga enhörningar

2020-07-27
Länk till avsnitt

22 - Ryggtuttar och tegnellslipover

I det tjugoandra avsnittet pratar vi om poddpaus, WHO, strulig stickfasthet, videomötesstickning och garnshoppning i coronatider. Vi pratar om en marsch som tågar in över världen, refererar till boxers i porslin, tegnellslipover och spider Gwen

2020-05-31
Länk till avsnitt

21 - Fashionistor och ullrockare

I det tjugoandra avsnittet pratar vi om poddpaus, WHO, strulig stickfasthet, videomötesstickning och garnshoppning i coronatider. Vi pratar om en marsch som tågar in över världen, refererar till boxers i porslin, tegnellslipover och spider Gwen.

2019-07-07
Länk till avsnitt

20:2 Kroppspratare och golfare

I det tjugonde avsnittet, del 2, pratar vi kropp, viktnedgång, tröjor som är stora, bra mönsterskapare som förstår stora kroppar och såklart lite könssjukdomar. Vi river av en golfig marsch, visslar, snackar tröstätning och hitlers pungkulor. 

2019-05-18
Länk till avsnitt

20:1 Marschlösa sticksnackare

Vi pratar med vår fenomenala gäst Yarnesty, vad hon designat, vad vi stickar på och vad vi har för stickat på oss. Såklart pratar vi coowla cowlar, Annas OCD:gen och lite östgötsk dialekt. Mycket fniss, stickprat och lite allvar utlovas. Knastrigt ljud och stickklick bjuder vi på! Andra delen av avsnittet kommer nån annan dag....

2019-03-17
Länk till avsnitt

19 - Stickpoddare och cirkusapor

Det knit-on:de avsnittet handlar om vad som hänt sedan sist, val, husköp och allt vi har stickat på.  Dessutom diskuterar vi julgranar, mustascher, glögg med mjölk, tält och rosenvantar. Vi pratar om den bästa cirkusmarschen  i mannaminne och kromatiska skalor.

2019-01-22
Länk till avsnitt

18 - Hällappar och hälsingare

Det sjuttonde avsnittet handlar om härliga hälar, genomskinliga skor, varför fiskläpparna ser ut som en påse, socialstyrelsen och snippstrumpor.   Vi pratar om den hääääligaste marschen i mannaminne och varför det går sådär när man blandar I12 med I14. 

2018-11-25
Länk till avsnitt

17 - Lyxlirare och pansarsoldater

Vi pratar om vår senaste yarnotour, hur många Visjöhärvor man får in på en toalett och hur man inte köper garn för pengarna. Dessutom kommer vi in på hur bra stickningen är som hobby, pansarvagnar och Leif GW:s väst. Skratt och skönsång (x 2) utlovas.

2018-08-10
Länk till avsnitt

16 - Feriearbetare och akademiker

Vi pratar om vad vi gillar att sticka på sommaren och stickat vi har på oss på sommaren. Vi pratar om Vera, hur man blir en härmapa och varför man inte ska bajsa där man äter. Det blir fniss, skratt och en och annan politisk inflikning.

2018-07-27
Länk till avsnitt

Födelsedag!

Hipp hipp hurra! Garnbaciller fyller 1 år och önskar sig en födelsedagspresent. 

2018-07-07
Länk till avsnitt

15 - Migrän och benbrytare

Avsnitt 15 handlar om hur det är att ha migrän, benbrytare och hur man stickar med dessa människor i sin omgivning. Det blir fniss, pruttljud, skönsång och ett och annat stickspår. 

2018-06-19
Länk till avsnitt

14 - Knytblusar och koftkrigare

Det fjortonde avsnittet handlar om koftor, knytblusar och kulturkoftor. Vi pratar även om Birger Schlaug, Siri Derkert och brutna ben. Självklart pratar vi om den koftigaste av marscher och om James Thomas Brudenells bidrag till stickningen. Det var rätt länge sedan vi spelade in pga migrän och brutna ben så vi refererar till snö, påsk och kyla

2018-05-20
Länk till avsnitt

13 - Färgforskare och färgälskare

Det trettonde avsnittet handlar om färg, färg och ännu mera färg. Vi pratar även om varför grönt är skönt, gult är vackert och om garnfärgning som integrationsprojekt. Självklart pratar vi om den färggladaste av marscher och om team Widqvist eller team Rydberg vinner. 

2018-03-18
Länk till avsnitt

12 - Sockstickare och säckpipor

Det tolfte avsnittet handlar om vår eminenta gäst Yarnesty och hur hon tänker kring design. Vi pratar även om stickmatte och stickade brallor. Dessutom pratar vi om den skotskaste marschen av alla och borduntoner.

2018-02-04
Länk till avsnitt

11 - Nyårsfirare och wienervalsare

Vi pratar om året som gått, vad som har hänt i livet, världen och i stickningen. Men framförallt blickar vi framåt och ordvitsar glatt.  Dessutom pratar vi om nyårsmarschen nr 1 och fältmarskalkens alla namn. Vi vill också varna för svordomar, könsord och lite risigt ljud ibland. 

2018-01-05
Länk till avsnitt

10 - Jultröjor och paradtomtar

Det tionde avsnittet handlar om jultröjor och julklappar stickare kan tänka sig.  Dessutom pratar vi om julmarschen nr 1 och annat blandat bandat man kan tänka sig lyssna på till jul.

2017-12-24
Länk till avsnitt

9 - Sticksvikers och slaviska kvinnor

Vi pratar om huxfluxlåtgåstickning, mameluckuppror, och om att droppa dropps. Dessutom pratar vi om en rysk marsch som både Anna och Moa klassar som sin bästa marsch.

2017-12-01
Länk till avsnitt

8 - jultomtestickare och STD:are

Vi pratar julklappsstickning, stickningar i garderoben och om en kändare marschkompositör där vi försöker reda ut hans koppling till jul och vad han egentligen dog av. 

2017-10-24
Länk till avsnitt

7 - Geeks och grenadjärer

Vi pratar om  fandoms, Harry, Dartan, Läderlappen, Totoro och om en riktigt nördig marsch. 

2017-09-24
Länk till avsnitt

6 - Vem är du? Vem är jag?

Vi kör ett presentationsavsnitt där vi pratar om vilka vi är, vad stickning botar, hur länge vi stickat och egentligen känt varandra. Vi pratar om en godmorgonsång och en tävling. 

2017-09-04
Länk till avsnitt

5 - Skolstartare och lökälskare

Vi pratade om stickfebern just nu, höst- och skolstartstickning, modetränder och om den franska löksången

2017-08-20
Länk till avsnitt

4 - Offentlighetsstickare och berlinare

Vi pratar om stickfebern just nu, sticka i offentliga rum, vilka som kommenterar, vad vi raggat på, nördiga liknelser och berlinare.

2017-08-07
Länk till avsnitt

3 - Neandertalare och björneborgare

Vi pratar om stickfebern just nu, böcker vi läst, neandertalargener, varför gluten är töntigt och om björneborgare såklart. 

2017-07-24
Länk till avsnitt

2 - Alpa-kor och blågula fanor

Vi pratar om stickfebern just nu, de där konstiga håriga kossorna (alpa-korna), saker vi stickat i alpacka, under blågul fana  och varför Widkvist skrev så bra tubasolon. 

2017-07-10
Länk till avsnitt

1 - Stickningens didaktik och i sommarstaden

Premiäravsnittet där vi pratar om vad, hur och varför vi stickar, vilken christer som är namne med det fina sockgarnet, varför tuba är ett underskattat soloinstrument och varför I sommarstaden är en så fin marsch. 

2017-07-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.